пʼятниця, 09 жовтня 2020 12:41

Кухня-спальня: як грамотно розділити простір
11

Фото: kitchendecorium.ru

У невеликих кімнатах часто доводиться іти на компроміси. Наприклад, поєднувати зону відпочинку із перекусом.

Кухня зі спальним місцем - це не фантастика. Така кімната може бути зручною і класною. добірку фото-ідей та дизайн-підказки.

Перше, що треба зробити - поставити потужну витяжку і готувати завжди з нею. Вибрати тиху побутову техніку.

Зробити ставку на світлі стіни і меблі, особливо якщо квартира мала і в ній не вистачає світла. Кольорову гаму інтер'єру планувати з 3, максимум 5 кольорів, щоб не перевантажити тісний простір.

Планувати дизайн кухні зі спальним місцем настільки компактно і функціонально, наскільки це можливо. Тобто, якщо обирати ліжко, то обов'язково з вбудованими ящиками. Якщо обідній стіл - то розкладний або зовсім барний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали колір кухні, на якій уся їжа виглядає апетитно

Зонувати простір перегородкою або меблями, а також візуально - за допомогою обробки, кольору і декору. Фальш-стіна або гіпсокартонна перегородка може мати вбудовані ніші-полиці, підсвічування і навіть роздавальні вікна.

Зонування кухні-спальні може бути і візуальним. Наприклад, зону кухні можна обробити плиткою, а спальню і вітальню - ламінатом. Так вийде провести межу між зонами і зробити простір зручним для користувачів. Підкреслити поділ зон можна за допомогою різної обробки стін. Наприклад, на кухні можна поклеїти більш затишні шпалери, а на кухні - пофарбувати стіни. Також можна виділити іншим кольором одну з зон.

Різне освітлення в різних зонах дозволяє створювати різний настрій в спальні і на кухні, і при необхідності "вимикати" одну з зон.

Вишукано оформлені вікна - невід'ємна складова кухні в стилі прованс. Щоб дизайн вийшов повноцінним і відповідав єдиному стилю - важливо серйозно поставитися до вибору штор. На щастя в магазинах гардин запаморочливий вибір на будь-який гаманець і смак. Але спершу слід визначитися з видом. Найпопулярніші класичні однотонні, м'які ламбрекени і вітражні.

Зараз ви читаєте новину «Кухня-спальня: як грамотно розділити простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути