Георгій Манчуленко
Народний депутат України II, III, IV скликань. Офіцер повітряно - десантних військ в запасі. Стояв біля витоків Української Гельсінської спілки і Руху на Буковині. Один із засновників Спілки офіцерів України та ГО "Українське козацтво". У лавах КПСС/КПУ не перебував. Розробник більшості законів, що регулюють сферу націонапьної безпеки і оборони. В Законі "Про основи національної безпеки України" вперше запровадив норму про Стратегію національної безпеки. Добився прийняття Закону "Про розвідувальні органи України", який узаконив існування воєнної розвідки та вперше визначив правові норми (на рівні закону, а не підзаконних актів) функціонування всього розвідувального співтовариства України. До Закону "Про боротьбу з тероризмом" вніс новації щодо застосування Збройних Сил України в антитерористчних операціях (без ЗСУ АТО на Донбасі була б неможливою). Розробив Концепцію підвищення ролі високомобільних родів військ (спецпризначення, повітряно-десантних, морської піхоти) та створення Сил спеціальних операцій (закрита тематика, 2001 рік), яка до цього часу практично не реалізована. Здійснив парашутний стрибок на дрейфуючу крижину Північного полюсу, будучи заступником начальника експедиції "Україна - Північний полюс - 2000". Активіст Майдану, на якому діяв і в найтрагічніші київські дні лютого 2014 року. Буковина - мій рідний край, а Київ - серце вічної України, моєї неповторної Батьківщини!
10.10.2013
5

Шапка Мономаха.

Піфагор: "Життя подібне до театру: в

ньому часто досить дурні люди

займають найкращі місця".

Ох і важка ж вона – ця шапка! Не кожному під силу носити її на власній голові, хоча бажаючих кандидатів вистачає, як і з задатками справжнього Мономаха, так і дрібних мономашиків, але більшість – з непомірними, часто необґрунтованими, амбіціями. Через ці амбіції  багато з них не відчувають землі під ногами, а до своїх соратників ставляться, як до перегною, яким хотять удобрювати дорогу до заповітної шапки Мономаха. І це до соратників таке відношення. То що ж тоді говорити про мільйони звичайних українських виборців, тобто нас з вами?! Адже саме за холопів та холопок мали і мають наш люд окремі кандидати на пост Мономаха, в т. ч. і нинішній Межигірський "Мономах" зі своїм "покращенням життя вже сьогодні" для нас та ненаситною жадобою збагачення поза будь – якими нормами (юридичними і моральними) для себе та найближчого олігархічного оточення, а також більшість кандидатів на менші пости.

Такі нарцисизм, гіпертрофована уява про свою винятковість, а насправді – зверхність і "гнучкість" політична, а простіше – добре замасковане пристосуванство заради власної кар'єрної і матеріальної вигоди (чого тільки вартує просування за гроші у виборчі списки та одномандатні округи непевних кандидатів у депутати, які згодом стають гнилими "тушками", а їхнім просувачам – хоч би що), часто –  густо характеризують багатьох, хоча і не всіх, нинішніх явних та прихованих кандидатів на посаду Мономаха (треба ретельно вивчати їхні біографії, хто ким і при кому працював, хто їм протегував, що доброго ними зроблено для нашого люду, адже за самих себе вони не забувають), а насправді – мономашиків, бо шапка Мономаха є заважкою ношею для їхніх голів та тіл. Те ж саме стосується і більшості кандидатів – мисливців за меншими шапочками.

А може не обов'язково цю шапку дозволити носити тільки Мономаху? Може досвідчена та вольова Жінка, яка в різних аспектах здатна бути сильнішою за деяких нинішніх Чоловіків – претендентів на мономашу шапку, краще справиться з даною місією? Та й серед нашого люду можна знайти таку Мономашку, як і з великим  професійним, так і з дуже гірким тюремним досвідом, через замовлене її ворогами незаконне уярмлення (визволення все одно буде, як це сталося з її побратимом Юрієм Луценком, і не за горами), але не зломлену каральною системою ні духовно, ні фізично та ще більш загартовану боротьбою проти внутрішньоокупаційного режиму України, з критичним переосмисленням (я сподіваюся) своїх дій та помилок, зокрема і в підборі кадрів, здатною подбати про добробут звичайних посполитих та про "світле майбутнє" нинішніх, жируючих за рахунок приниженого українського люду, правителів, бо тепер ніяк не зв'язана з ними, межигірськими можновладцями та олігархами, позалаштунковими домовленостями чи зобов'язаннями, що і відрізняє її від деяких інших претендентів.

Древньокитайський філософ Лао – цзи у своєму трактаті "Дао де цзін" писав: "Кращий правитель той, про якого народ знає лише те, що він існує. Дещо гірші ті правителі, які вимагають від народу їх любити і вивищувати. Ще гірші ті, яких народ боїться, і найгірші ті, яких народ зневажає".

Тому виборцям, які є холопами та холопками у розумінні окремих кандидатів на мономаший трон, треба добре думати, голова і тіло якого з них здатні витримати величезну вагу шапки Мономаха та відповідальність за її носіння з користю для них самих – обирачів, а не для наступного, обраного ними ж, носія, перш ніж дозволити комусь одному її одягнути. Так само треба діяти і відносно претендентів на дрібніші крісельця, більшість з яких нічим не відрізняються від окремих своїх "старших товаришів", охочих посісти український трон. Та й опозиційний кандидат на посаду Мономаха має бути єдиним уже в першому турі виборів, щоб не дезорієнтовувати виборців, активістів і не розпорошувати людські та матеріальні ресурси.

Тож, щоб і надалі не бути холопами та холопками – кріпаками і рабами для можновладців різних політичних мастей і рангів, а стати відповідальними та повноправними громадянами Держави Української, справжнім Українським народом – єдиною нацією, треба все глибоко обдумувати, критично аналізуючи нашу минувшину і свої голосування, перш ніж вручати шапку Мономаха тому чи іншому кандидату на український головний владний престол, а менші шапочки – кандидатам на різні дрібніші престолики.

Бо в противному випадку, без обдумування та аналізування, може вийти так, як сказав російський письменник – сатирик та правозахисник Віктор Шєндєровіч: "Сработал чєловєчєскій фактор і барани вибралі сєбє козла".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі