Георгій Манчуленко
Народний депутат України II, III, IV скликань. Офіцер повітряно - десантних військ в запасі. Стояв біля витоків Української Гельсінської спілки і Руху на Буковині. Один із засновників Спілки офіцерів України та ГО "Українське козацтво". У лавах КПСС/КПУ не перебував. Розробник більшості законів, що регулюють сферу націонапьної безпеки і оборони. В Законі "Про основи національної безпеки України" вперше запровадив норму про Стратегію національної безпеки. Добився прийняття Закону "Про розвідувальні органи України", який узаконив існування воєнної розвідки та вперше визначив правові норми (на рівні закону, а не підзаконних актів) функціонування всього розвідувального співтовариства України. До Закону "Про боротьбу з тероризмом" вніс новації щодо застосування Збройних Сил України в антитерористчних операціях (без ЗСУ АТО на Донбасі була б неможливою). Розробив Концепцію підвищення ролі високомобільних родів військ (спецпризначення, повітряно-десантних, морської піхоти) та створення Сил спеціальних операцій (закрита тематика, 2001 рік), яка до цього часу практично не реалізована. Здійснив парашутний стрибок на дрейфуючу крижину Північного полюсу, будучи заступником начальника експедиції "Україна - Північний полюс - 2000". Активіст Майдану, на якому діяв і в найтрагічніші київські дні лютого 2014 року. Буковина - мій рідний край, а Київ - серце вічної України, моєї неповторної Батьківщини!
20.08.2013
18

Петро Мельник, як дзеркало української влади.

Цікаве дзеркало, чи не так?! І досить добре вмонтоване у владу (було), обіймаючи багато років посаду ректора  ВУЗу державної податкової служби, яка зараз входить до Міністерства доходів і зборів України. Тільки у чиїх же кишенях опиняються ті доходи, зароблені тяжкою працею українського народу? Чи не в тих витріщальників, які постійно в ньому любуються самими собою?! Адже ж дивляться в те дзеркало нинішні можновладці, не надивляться. Вірніше, дивилися… Бо ж воно кудись зникло. Було, було і загуло.

Хоча й сам суд український наказав йому не ховатися від своїх споглядачів, бо дуже вже їм любо в нього дивитися, а воно таки не послухалося. І сигнального браслета на те дзеркало кріпили недолугі міліціонери (МВС), щоб бува чого не сталося, та все одно не допомогло. А прикордонники (ДПС) як його пильнували! Казали, що суд їм теж заповів берегти те дзеркало (на кордоні, щоб часом не прошмигнуло), а вони взяли та й прогавили, куди воно попрямувало, успішно перетнувши священні й недоторкані українські державні рубежі. А СБУ як "славно" спрацювала! Дзеркало наплювало на "всесильну" українську спецслужбу, бо її "тайняки", виявляється, можуть тільки успішно боротися з громадськими активістами перед святкуванням 1025 – ліття хрещення Київської Русі, а від високопоставлених бандитів, хабарників і злодіїв вони самі ховаються. Звісно, що московські накази від самодержця всія Росії В. Путіна (офіцера КГБ, на основі якого постала і СБУ) та Патріарха Кірілла (агента КГБ "Міхайлова"), які диктували правила гри в Києві під час ювілейних заходів з нагоди запровадження християнства на наших землях, "чекісти" (СБУ) виконували справно. Та й міліція від них не відставала. Хоча є в згаданих вище структурах і чесні професіонали – державники, але вони, мабуть, знаходяться в меншості, тому й прогавили українські (?) "правоохоронці" разом з судом те дзеркало, а тепер від нього відхрещуються: не перетинало рубежів, не чули, не бачили, не знаємо, не причетні...

Чи може й не збиралися його пильнувати, виконуючи високі накази? Бо як тоді зрозуміти, що таких дзеркал і дзеркалець в освіті та в інших сферах українського суспільного буття, хоч греблю гати. Адже багато ректорів, деканів, завкафедрами, викладачів ВУЗів, стражів правопорядку та кордону, податківців, митників, чиновників та депутатів різних рангів (всіх "праведників" з різних структур і не перелічиш) на "одні свої зарплати" працівників бюджетної сфери вибудовують при нинішніх високих цінах на будматеріали та інші речі домашнього вжитку палаци, їздять на супердорогих автомобілях і нікого не бояться. Діляться чи що? Чи дивляться у такі дзеркала, як згадуване дзеркало української влади, і думають, що їм нічого не буде, коли будуть справно служити режиму? Але ж може статися збій, як у даному випадку…

А якщо згори не було наказу не пильнувати дзеркало? О, то тоді це свідчить про те, що наш суд є "найгуманнішим і найнезалежнішим" судом у світі щодо хабарників, злодіїв, казнокрадів різного калібру, бандитів і "брудних правоохоронців", відпускаючи їх із зали суду під домашній арешт. Ну а міліціонери, прикордонники, "чекісти" теж не хочуть в очах суддів виглядати білими воронами, тому й не пильнували за тим дзеркалом. Але якщо все – таки пильнували? Ну, то тоді це вже говорить про їхній "височенний" професіоналізм. Адже і сигнальний браслет був на дзеркалі, якого воно без проблем позбулося, а міліція й не поворушилася, і чужим паспортом дзеркало прикривалося, перетинаючи український державний кордон, але "пильні" прикордонники цього не помітили та кажуть, що нічого подібного не було й близько. А про "всевидяче" око СБУ я взагалі мовчу… Воно все бачить, але якось вибірково, не чіпаючи дзеркало української влади, вірніше – дзеркал, бо ці дзеркала громадськості відомі, тільки "правоохоронні" органи нічого не знають і не бачать, бо ж самі в них дивляться… І Генеральна прокуратура України (ГПУ) туди ж подивляється. Тому й виходить, що всі ці "органи" плюють на боротьбу з корупцією та іншими злочинами, особливо серед можновладців, наближених до них блюдолизів, олігархів та різноманітних пристосуванців.

Ось так і живе зараз Україна, з кожним днем все "краще і краще". Але  "покращення життя вже сьогодні" реально відчувають, в основному, влада та її дзеркала, хоча таких дзеркал, починаючи з 1991 року (при різних владах) назбиралося більше, ніж треба, того й люд український, на жаль, живе набагато гірше за ці дзеркала. Може пора вже нашому народу братися жорсткіше за такі люстерка та за тих, хто в них постійно задивляється, і всією українською громадою покласти край їхній вакханалії, раз і назавжди?! Щоб не плодилися більше!

А взагалі від такого безладу і чиновницько – правоохоронної вседозволеності стає сумно! Це ж якими невігласами треба бути всій "правоохоронній" братії, щоб, у разі відсутності команди згори, дати можливість дзеркалу української влади сховатися, проявивши  в даному випадку з боку суду, МВС, ДПС, СБУ, ГПУ повну безпорадність і суцільний непрофесіоналізм у такій досить простій справі.

Та коли після цієї ганьби Президент України В. Янукович не застосує жорстких санкцій до керівництва всіх правоохоронних органів, а не до окремих дрібних цапів – відбувайлів, то значить вони (керівництво) діяли за його наказом та навмисно дозволили дзеркалу їхньої влади втекти з – під так званого домашнього арешту і заховатися, бо ж воно може у суді багато чого розповісти про своїх високопоставлених споглядачів – покровителів. Але якщо це дійсно так, то дзеркалу загрожує велика небезпека, бо ж його, начебто, оголошено у всеукраїнський та міжнародний розшук, який рано чи пізно його виявить, але українській владі це дзеркало вже буде непотрібним. Вона його може розбити, щоб не бачити зайвий раз у ньому саму себе…

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі