Георгій Манчуленко
Народний депутат України II, III, IV скликань. Офіцер повітряно - десантних військ в запасі. Стояв біля витоків Української Гельсінської спілки і Руху на Буковині. Один із засновників Спілки офіцерів України та ГО "Українське козацтво". У лавах КПСС/КПУ не перебував. Розробник більшості законів, що регулюють сферу націонапьної безпеки і оборони. В Законі "Про основи національної безпеки України" вперше запровадив норму про Стратегію національної безпеки. Добився прийняття Закону "Про розвідувальні органи України", який узаконив існування воєнної розвідки та вперше визначив правові норми (на рівні закону, а не підзаконних актів) функціонування всього розвідувального співтовариства України. До Закону "Про боротьбу з тероризмом" вніс новації щодо застосування Збройних Сил України в антитерористчних операціях (без ЗСУ АТО на Донбасі була б неможливою). Розробив Концепцію підвищення ролі високомобільних родів військ (спецпризначення, повітряно-десантних, морської піхоти) та створення Сил спеціальних операцій (закрита тематика, 2001 рік), яка до цього часу практично не реалізована. Здійснив парашутний стрибок на дрейфуючу крижину Північного полюсу, будучи заступником начальника експедиції "Україна - Північний полюс - 2000". Активіст Майдану, на якому діяв і в найтрагічніші київські дні лютого 2014 року. Буковина - мій рідний край, а Київ - серце вічної України, моєї неповторної Батьківщини!
22.05.2013
14

Бути самим собою.

"Коли я полюбив себе, я зрозумів, що смуток і страждання – це лише попереджувальні сигнали про те, що я живу проти своєї власної істини. Сьогодні я знаю, що це називається Самобутністю.

Коли я полюбив себе, я зрозумів, як сильно можна когось образити, якщо нав'язувати йому здійснення його власних бажань, коли час ще не настав, і людина ще не готова, і ця людина – я сам. Сьогодні я називаю це Самоповагою.

Коли я полюбив себе, я припинив бажати іншого життя, і раптом побачив, що життя, яке мене оточує зараз, надає мені всі можливості для розвитку. Сьогодні я називаю це Зрілістю.

Коли я полюбив себе, я зрозумів, що за будь – яких обставин знаходжуся в правильному місці в правильний час, і все відбувається винятково у потрібний момент. Я можу бути спокійним завжди. Тепер я називаю це Впевненістю в собі.

Коли я полюбив себе, я припинив красти власний час і мріяти про майбутні великі проекти. Сьогодні я роблю лише те, що приносить мені радість і робить мене щасливим, що я люблю і що змушує усміхатися моє серце. Я роблю це так, як хочу і у власному ритмі. Сьогодні я називаю це Простотою.

Коли я полюбив себе, я звільнився від усього, що приносить шкоду моєму здоров'ю – їжі, людей, речей, ситуацій. Всього, що тягло мене вниз і зводило на манівці із власного шляху. Сьогодні я називаю це Любов'ю до самого себе.

Коли я полюбив себе, я припинив мати завжди рацію. І саме тоді я став все менше і менше помилятися. Сьогодні я зрозумів, що це Скромність.

Коли я полюбив себе, я припинив жити минулим і хвилюватися про майбутнє. Сьогодні я живу лише цим моментом і називаю це Задоволенням.

Коли я полюбив себе, я усвідомив, що розум мій може мені заважати, що від нього можна навіть захворіти. Але коли мені вдалося пов'язати його зі своїм серцем, він відразу став моїм цінним союзником. Сьогодні я називаю цей зв'язок Мудрістю серця.

Нам більше не треба боятися суперечок, конфронтацій, проблем із самими собою та з іншими людьми. Навіть у зірок бувають зіткнення, а з їхніх зіткнень народжуються нові світи. Сьогодні я знаю, що це Життя", – ось такі слова сказав видатний актор Чарлі Чаплін на своє 70 – ліття.

Варто над ними задуматися і взяти на озброєння, щоб бути гідним, скромним, тактовним, впевненим у собі, не пристосовуватися і не терпіти пристосуванства, жлобства, обману, пихатості та хамства, щоб бути самим собою!


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі