Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
13.06.2013

ДІМ-ДОМ-7-8. Ті, що прийшли карати

Недетектив у 225 убивствах і 17 замахах

Розділ 7,

який мав бути першим

Дім-Дом постав несподівано, наче хто невидимий висмикнув його з землі, аби справити належне враження. Проте Старун лише звів очі: дістає бетонне одоробло до неба чи ні? Куди там, може навіть не пнутися!.. З даху гірської хатини зорі набагато ближчі. Місяць – також. Схвально кивнув, наче це він улаштував таку справедливість і, не повертаючи голови, мовив:

– Жінок зводити не можна. У жінки нема і не може бути смертельного гріха перед світом.

Його слова злітали, наче жовте листя з гірської липи.

– Я такого не робив і не робитиму, хай би мене самого різали.

З ним прийшло дванадцятеро і стояли в очікуванні за спиною.

Мольфар був не набагато старшим, в оману вводили густа, передчасно посивіла борода і непрошена слава, що голубим серпанком сповзла з Карпат, вкрила ближні і дальні, аж до річки Деркул на сході, міста і села.

– То й оці безвинні? – кивнув один з дванадцяти на будинок, що зухвало сяяв високими вогнями.

– І їм усе має проститися? – додав свого здивування другий.

– Тоді ми все зробимо самі, – поставив крапку третій, поправивши кортик, який дістався йому від прадіда-моряка.

Борода мольфара сріблом зблиснула перед ними:

– Я знаю, – тихо мовив він. – Ви гарячі і нерозважливі... Тому й прийшов.

– ... аби порятувати "невинних"? – хитнулися дванадцятеро.

Карпатець поглянув на блиск їхніх очей:

– Хіба вас зупиниш... Та й чому невинних? – зітхнув він. – Вина на них є – чужа лягла на жіночу природу через нерозум і одвічне бажання догодити чоловікам. Я їх покараю, але не на горло.

– І що ж то буде за кара, – хмикнули з гурту, – виселите з Дім-Дому і змусите жити, як усі ми? Чи вмонтуєте їм чіп совісті?

Мольфар відповів не одразу:

– Кожна отримає по мірці своїй... Захочете – додасте від себе.

На майданчику запанувала тиша, і Старун зрозумів, що хлопці згодні.

Він заглибивсь у сквер, вмостився на лаві під ліхтарем – мешканці Дім-Дому боялися чорної ночі і веліли поставити світло біля кожної – і склепив повіки, наче заснув, утомлений далекою дорогою.

Проте це лише здавалося. Карпатський чарівник не спав. Йому належало здійснити до схід сонця велику і складну роботу, і він узявся за неї негайно.

... І тієї ж хвилини у будинку напроти розгорнулися події, що докорінно змінили долі тих, кого закрутили чорториї безкінечної, наче Всесвіт, ночі, що починалася двадцятого і мала скінчитися двадцять першого грудня дві тисячі дванадцятого року.

Розділ 8

Ті, що проходять крізь броню

Дім-Дом з-поміж інших споруд Столиці вирізняв лише куполоподібний дах, невідомо для чого напнутий над сірою громадою. Проте зовнішня звичайність була оманливою, містяни це відчували і позирали у бік таємничого будинку з недовірою, навіть насторожено. Він здавався чужим і холодним, навіть увечері, коли на стінах спалахували яскраві прямокутники, що мало свідчити про життя всередині. Але у схожі на вітрини вікна рідко хто визирав, на інкрустованих смарагдом білих підвіконнях не було квітів і ніколи не сиділи коти, а на куленепробивному склі не відбивалося тіней, наче тамтешні мешканці пересувалися виключно накарачках, не дуже вивищуючись над плінтусом.

Містяни не сумнівались: у Дім-Домі все, не як у людей.

Впевнена була у тому і таємнича дванадцятка, яка сім хвилин тому разом з мольфаром вдивлялась у високі вікна: старий – з осудливим інтересом, хлопці – вибираючи для себе першу жертву.

Вони не стали чекати, поки карпатець, котрий спочатку відмовився допомагати, а потім неждано-негадано з'явивсь у Столиці, завершить чаклування, і рушили на задній двір Дім-Дому. Аби проникнути через підвальне приміщення. Двері оберігав замок, куплений по тендеру у Швейцарії за 20120 тамтешніх євро.

Двері були важкі і залізні, а замок – секретний. Та чи здатні зупинити двері, навіть тричі броньовані, чи здатен щось вдіяти замок, коли люди намірились і їм конче треба?

– Дайте я, – відсторонив товаришів кремезний Олександр Євтєєв.

Кілька років тому луганець відправив заявку на винахід у галузі молекулярної фізики й отримав повідомлення про реєстрацію. До патенту справа не дійшла, але друзі проголосила Євтєєва винахідником. А про його наукове відкриття сказали, що його напевне вкрадено і порадили відстежувати галузеві публікації. Тоді ж хлопець придумав універсальну відмикачку, за що місцеві авторитети висловили йому респект і уважуху, запросивши до ресторану "Пернік", а у ментівці, затримавши, довго били, бо універсальний ключ встигли перевірити у ділі, повідкривавши ним не лише двері, а й сейфи місцевого Лугкомунбанку.

З цією відмикачкою Євтєєв і підійшов до високих, у два своїх зрости підвальних дверей Дім-Дому.

За хвилину броньований пласт відчинився, не рипнувши.

Шлях до найзагадковішого злочину в історії Країни було відкрито.

Борис сховав ключ у внутрішню кишеню куртки і, пропустивши вперед поводиря, рушив слідом.

(Далі буде)

ДІМ-ДОМ. Розділ 1 читайте тут

ДІМ-ДОМ. Розділ 2 читайте тут

ДІМ-ДОМ. Розділ 3 читайте тут

ДІМ-ДОМ. Розділ 4 читайте тут

ДІМ-ДОМ. Розділ 5 читайте тут

ДІМ-ДОМ. Розділ 6 читайте тут

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі