Сергій Чирков
Член національних спілок письменників і журналістів України, фундатор і голова літературного об'єднання "Самотній вовк". Автор двотомного роману-подорожі "Ковчег. Колискова для смерті" (2013), електронного "недетективу у 224 убивствах і 17 замахах "Дім-Дом" (2013), кількох поетичних збірок, численних статей у періодиці.
18.05.2015

Яценюк замахнувся на лаври Путіна

Арсенія Яценюка називають чи не найбільш європейським політиком.
І от цей "чи не найбільший" не може ужитися з європейцями, запрошеними працювати в українському уряді. Вони від нього тікають.
Спочатку перший заступник міністра економічного розвитку й торгівлі "німець" Олександр Боровик подав у відставку, тепер от – радник міністра економічного розвитку й торгівлі громадянка Естонії Яніка Мерило. За словами керівника Центра глобальних стратегій Вадима Карасьова, покинути Яценюка подумує перший заступних міністра внутрішніх справ Катерина Згуладзе, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі та міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавічус.
Проте насторожує не ця прикра обставина, яка, безумовно, позначиться на міжнародній репутації української влади. Неня змалку казала синові, що він найрозумніший, мамі ж Сеня звик вірити. А від засилля варягів в його, Сеніному уряді, складається протилежне враження. Буцімто їх запросили йому у поміч тому, що вони розумніші, – звідси й несприйняття доморощеним європейцем європейців заїжджих.
Насторожує не відставка Олександра Боровика, а те, що він, як заявили у Кабінеті Міністрів… ніколи не працював під рукою Арсенія Петровича.
Як відреагував на цю звістку недавній заступник Абромавічуса?
Гадаю, так само, як реагують підстрілені або полонені бійці російської армії, яких Путін заднім числом звільняє з діючих лав Збройних сил або відправляє у відпустку.
А от прихильники пана Боровика і просто небайдужі кинулися збирати докази його недавньої праці в уряді – і вже знайдено табличку з дверей службового кабінету, обнародувано факт повноважної участі в міжнародних переговорах, піднято з архіву повідомлення про призначення на високу посаду.
Не знаю, чи визнає такі докази пан Яценюк.
Господар Кремля, якого Арсеній Петрович навіщось вирішив наслідувати, назвав би їх фальсифікацією. Що вже майже рік і робить стосовно кривавої присутності російських військ на Донбасі.
Почекаємо.
Якщо ж і після відставки Яніки Мерило виявиться, що вона також не працювала в українському уряді, або "зачистять" заднім числом кого іншого з тих, хто прийшов допомогти Україні у складний для неї час, привітаємо нашого прем'єра. У Арсенія Петровича з'явиться реальний шанс отримати від Путіна портрет з написом, який свого часу Жуковський зробив для Пушкіна: "Победителю ученику от побежденного учителя".
Мені цього щиро не хотілось би.
Інші публікації автора

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі