Чи засудять прості українці вбивцю охоронців?

Допоки мені в руки на редагування не потрапила стаття про те, як безневинного чоловіка просто таки ні за що відмолотили в "Каравані" охоронці-відморозки, ситуація з Мазурком (хай у нашій реальності буде так, що він насправді є вбивцею) видавалась досить рівною.

Вбивця — поганий, охоронці — мертві, родини — вбиті горем, родина убивці — зашугана...

Були й дотичні асоціації: хай перевищили повноваження, але ж не так одразу в серце, хай це не найдобріші люди на землі, але ж не вірна смерть, хай би та флешка чи що там він взяв горіла в пеклі...

Але ж ось вона: жива та правдива історія, як ці нелюди поводяться з людьми. Адже одну історію можна екстраполювати на багато випадків, коли постраждалі виявились більш зашуганими і ми про звірства нічого не знаємо, чи не так? Можна тільки здогадуватись...

І аж ось я відчув, що несвідомо і майже непомітно вся жалість і трагічність ситуації в "Каравані" почала вивітрюватись. Але вона не стосувалася тих нещасних вбитих чоловіків, ні!

Знову нагадало про себе те ставлення, яке возвели навколо себе усе це бидляче мусорсько-силове-охоронне кодло...

Скільки ж можна забувати: якщо ти міліціонер — ти ЗАХИЩАЄШ людей, вони мають на тебе ПОКЛАДАТИСЯ, а не боятися.

Якщо ти охоронець — ти ДОПОМАГАЄШ підтримувати порядок. Ти не наглядач з налигачем, який спостерігає за кожним кроком, напрягає, тягне до себе в комірчину як Джипперс Крипперс, вибиває там гроші, грає заодно з ментами, стирає кадри, на яких видно, що людина невинувата.

Набрали в охоронці тупих та лінивих бичар, одягли їх в смердючу чорну форму не по розміру, дали кєпку. Закомандували: іди, будь не гіршим за продажних та грубих ментів!

Отже, охорона недалеко відійшла від стилю міліції. А тих, хто нашкодив своїм, у нас дуже люблять посилено шукати. Влада ну так вже хоче спіймати Мазурка на словах, аж страшно стає! І тут є можливими три варіанти.

1-й. Якщо влада думає, що зловить Мазурка до виборів і цим підвищить свій рейтинг — то це погана ідея. Вона спрацьовує тільки у справді демократичних країнах, де правоохоронців поважають. Останній такий випадок: Грузія. Люди побачили катування в тюрмах, і образ криштально чесного правоохоронція, який Саакашвілі ліпив роками, — розлетівся. Хто програв вибори - Ви знаєте.

У нас же ненависть до так званих "силовиків" настільки глибоко вкорінена, що навіть найгірший вбивця, який поклав декілька таких персон, буде напівгероєм. Згадайте вбивство у Броварах. Хтось заступився за честь убитого офіцера міліції? А за вбивцю Запорожця збирались неодноразові мітинги.

2-й. Влада затримає Мазурка і протримає цей факт в таємниці до закінчення виборів, бо знає, що 1-й варіант — повна лажа. Тоді за цей час він зізнається не тільки в цих трьох, а ще у 23-х нерозкритих вбивствах. Треба ж покращувати якщо не рейтинг, то статистику по важких злочинах.

3-й. Ніхто нікого не спіймає. Дуже вірогідний варіант, який підкріпить усталену думку про тупікову гілку розвитку людиноподібних правоохоронців в Україні.

ПС. Якщо найближчим часом Вам доведеться стояти на вулиці, а попереду стоятиме кордон міліції, не кричіть "Міліція з народом!" Це гидка неправда. Насправді всі вони — лише наші охоронці-наглядачі, найняті та перемелені гнилою системою.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі