Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2024 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Далекобійна спеціальна операція: Зеленський зібрав генералів

Далекобійна спеціальна операція: Зеленський зібрав генералів
Президент Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

Президент Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача.

Про це Зеленський повідомив у п'ятницю.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів щодо ситуації на ключових напрямках: південь, Курахове, Покровськ, Торецьк, Часів Яр, Луганщина і Харківщина, сказав Зеленський.

"І щодо наших оборонних дій на напрямках, звідки Росія завдавала ударів по українській території", - повідомив президент.

Також доповів командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Рішенням Ставки затвердили план дій із посилення нашої системи ППО для захисту людей, критичної інфраструктури та військових об'єктів.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів про комплексний захист шкіл у співпраці з місцевою владою, громадами. Усі безпекові аспекти підготовки до навчального року, сказав президент.

Голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко доповів щодо чергових терористичних задумів Російської Федерації.

"Ми все це бачимо й будемо готові", - сказав Зеленський.

"І насамкінець - важлива доповідь СБУ, Василя Малюка (голова СБУ Василь Малюк. - Gazeta.ua), щодо їхніх спеціальних далекобійних операцій. Дуже результативні дії", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має право бити по території РФ - ЄС прокоментував події у Курській області

"Ми працюємо над подальшим обмеженням Росії вести цю війну", - сказав Зеленський у відеозверненні.

"Була доповідь щодо наших далекобійних дронів. Щодо застосування доповідав керівник СБУ Малюк. Дякую, хлопці, даякую за влучність. І нарощуємо цю спроможність. Це в нас уже реальна стратегічна галузь оборонки - галузь, яка працюватиме на Україну завжди", - заявив президент.

"Я вдячний усім, хто виконує такі завдання для України. Хто б'ється заради України справді стійко та хоробро. Пишаюся всіма нашими бойовими бригадами. І окремо я хочу подякувати тим нашим воїнам та нашим підрозділам, які забезпечують поповнення обмінного фонду - беруть окупанта в полон і цим допомагають звільняти наших людей із російського полону. Це надзвичайно важливо та за минулі три доби - особливо результативно. Маємо повернути свободу всім нашим людям, які зараз у російській неволі", - сказав Зеленський.

Сьогодні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що Сили оборони України успішно уразили російський військовий аеродром і засоби ППО у Липецькій області РФ.

Зараз ви читаєте новину «Далекобійна спеціальна операція: Зеленський зібрав генералів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути