вівторок, 20 листопада 2018 00:10

Зниклий човен знайшли наступного дня після роковин аварії

Аргентинський підводний човен "Сан Хуан", пошуки якого тривали 366 днів, знайшли разом із екіпажем на глибині 800 м.

Субмарина "Сан Хуан" перестала виходити на зв'язок 15 листопада торік. Поверталася з військово-морської бази Ушуайя в місце постійної дислокації Мар-дель-Плата. Під час переходу потрапила у шторм. Капітан повідомив, що на борту сталися коротке замикання і пожежа. За 3 год. звукові сенсори зафіксували в районі орієнтовного перебування субмарини звук, що нагадував вибух.

На борту перебували 44 людини, серед них — перша в історії Аргентини жінка-офіцер Еліана Кравчик.

Уламки виявили поблизу того місця, де рік тому зафіксували подібний до вибуху звук. Корпус субмарини деформований. Це може свідчити про вибух, але чи пов'язаний він із коротким замиканням, поки що невідомо.

Пошуки здійснювала приватна американська компанія "Оушен інфініті". Використала для цього безпілотні підводні човни, що надавали інформацію про рельєф дна. В операції брали участь майже 60 членів екіпажу, троє офіцерів ВМС Аргентини й четверо членів сімей загиблих на борту "Сан-Хуан" моряків.

Човен спустили на воду 1982 року в Німеччині, на озброєння аргентинських військово-морських сил став 1985-го. Під час капітального ремонту 2011 року замінили акумуляторні батареї. Це могло зробити субмарину менш безпечною. Міністр оборони Аргентини Оскар Агуадо розповів, що в зв'язку з ремонтом до суду надійшов позов, де йшлося про те, що на підводний човен установили неякісні запчастини. Справу тоді "зам'яли" через брак доказів.

Зараз ви читаєте новину «Зниклий човен знайшли наступного дня після роковин аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути