понеділок, 23 червня 2008 19:01

У Парижі видаватимуть електромобілі напрокат

Із наступного року в Парижі запровадять прокат електромобілів — авто з електричним мотором, яке не забруднює повітря і не потребує пального. Мер Бертран Деланое пообіцяв до кінця 2009-го розмістити в точках прокату "Автоліб" 4 тис. таких машин.

Парижани та туристи зможуть орендувати електромотори одноразово або за транспортним абонементом. Він коштуватиме 200–250 євро на місяць. Це суттєво зекономить людям гроші, адже можна не купувати власну машину та бензин. Це також покращить екологічну ситуацію в місті.

В автомобілях встановлять комп"ютеризовану систему, що шукатиме вільні місця на паркінгах і попереджатиме про найближчі пункти прокату. Їх у місті побудують мінімум 700. Також встановлять мережу станцій для зарядки моторів.

Торік у Парижі облаштували місця безплатного прокату велосипедів "Велоліб". Нині їх майже 750. Розташовані на відстані близько 350 м одне від одного. Аби скористатися велосипедом, необхідно придбати абонемент на тиждень (5 євро), рік (29 євро) або день (1 євро). На дорогах, де багато машин, велосипедисти користуються доріжками для автобусів. У неділю набережні ріки Сени перекривають. Пересуватися ними дозволено лише велосипедистам, ролерам і пішоходам.

У деяких містах Європи велосипед можна взяти напрокат безплатно. У Копенгагені, Гельсінкі й Амстердамі їх розфарбовують так, що прокатні легко впізнати. Для оренди достатньо залишити в залог документ і 15–20 євро.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі видаватимуть електромобілі напрокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути