вівторок, 19 лютого 2019 06:01

У легенях і печінці курсантів знайшли стрічкових паразитів

У Росії в 27 курсантів Суворовського військового училища знайшли стрічкових паразитів. Симптоми виявили в обласній дитячій лікарні, куди відправили кількох учнів із підозрою на легеневу патологію. Черв'яки роду ехінококус, потрапляючи в організм, швидко розмножуються й поїдають його.

Керівництво установи висунуло версію про зараження курсантів через масовий контакт із хворою твариною або нехтування правилами гігієни.

Цю версію заперечує колишній лікар, депутат російської Держдуми Олексій Курінний. Заявив, що причиною масового зараження стала їжа, бо найчастіше паразит потрапляє в організм із нею.

– Я не паразитолог, але таке масове локальне зараження не могло статися через немиті руки від якогось пса. Хворобу знайшли не в одній групі, а в різних студентів від 10 до 16 років. Організований характер харчування, закритий тип установи – все свідчить не на користь версії працівників училища, – заявив він.

За словами Курінного, за останні два дні паразитів знайшли у ще 20 осіб. Серед них – викладачі, офіцери й один працівник кухні. Всього в училищі понад 800 людей, обстеження пройшли 400.

– Ознаки паразитарного захворювання виявлено у кількох хлопців. Від людини до людини хвороба не передається. Це виключає зв'язок із прийомами їжі в училищі та з умовами проживання, – прокоментували ситуацію в нав­чальному закладі.

Батьки почали масово забирати дітей на обстеження. Мати одного з курсантів Надія Хитрова повідомила, що у трьох учнів "хробаки з'їли по одній легені". За її словами, батькам заявили, що їхні діти тепер інваліди і багатьом про військову кар'єру доведеться забути.

– Усі заражені пройшли лікування, яке передбачає тільки прийом пігулок. Але кільком хлопцям необхідно робити операцію з видалення паразитарних кіст, – розповідає Хитрова.

У навчальному закладі взяли аналізи у 685 курсантів і працівників училища. Такого масового зараження на ехінококоз жодного разу не фіксували. Російська військова прокуратура розпочала розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У легенях і печінці курсантів знайшли стрічкових паразитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути