понеділок, 29 вересня 2008 17:20

У Білорусі відбулися парламентські вибори

Автор: фото: reuters/Vasily Fedosenko
  54-річний Президент Білорусі Олександр Лукашенко голосує на виборчій ділянці із 4-річним сином Миколою
54-річний Президент Білорусі Олександр Лукашенко голосує на виборчій ділянці із 4-річним сином Миколою

28 вересня в Білорусі провели парламентські вибори. На 110 депутатських місць претендували 263 кандидати. Третина з них — опозиціонери. Наступного дня стало зрозуміло, що за результатами волевиявлення у переважній більшості округів опозиція до парламенту не потрапляє. Як каже представник виборчої комісії, це пов"язано з тим, що білоруси не хочуть кардинально змінювати життя.

Після оголошення попередніх результатів опозиція влаштувала мітинг на Жовтневій площі в центрі Мінська. Опоненти влади заявили, що під час голосування були порушення. Вибори назвали фарсом.

Президент країни, 54-річний Олександр Лукашенко, заявив, що цьогорічні вибори відбулися чесно, відповідно до міжнародних стандартів.

— А що опозиціонери знову недобрали голосів, то це означає, що люди довіряють Лукашенку і владі, — заявив глава держави.

На виборчу дільницю Лукашенко прийшов із позашлюбним сином Миколою, 4 роки. Його існування президент визнав цього літа. Зробити це йому порадив піарник. Глава держави охоче розповідає про нащадка. Каже, щотижня ходить із дитиною до лазні, а також бере його політати на гелікоптері.

— Син, образно кажучи, — мій хвіст. Не може ні з ким залишатися, крім мене. Мені він, звісно, додає клопоту. Ні одягати, ні годувати його ніхто не може — лише я. Та я не надто втомлююся від цього, — каже Олександр Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі відбулися парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути