четвер, 06 грудня 2007 18:56

Тисячі іноземців поїхали до Німеччини грати в лотерею

Представники німецької лотереї "Тото Лото" минулого тижня заявили, що джек-пот досяг 43 млн євро (320 грн). Ця сума привабила не лише німців, а й жителів багатьох країн Європи. Випробовувати удачу приїжджали поляки, чехи, угорці, французи, фіни, данці, швейцарці, бельгійці та жителі Нідерландів.

Організатори лотереї пам"ятають лише один випадок, коли був подібний ажіотаж. 1994 року джек-пот досяг 42 млн марок (80 млн грн).

Представник організаційного комітету лотереї Марко Курінґ каже, що найбільше зацікавлених було серед поляків. Вони зазвичай грають безсистемно, просто ставлять на удачу. Натомість у швейцарців є чіткий план дій — вони можуть ставити на одні й ті ж цифри роками.

Французи грають одночасно на батьківщині й у Німеччині. Натомість голландці свою лотерею не люблять. У них виграш обкладається великим податком, а в Німеччині такого немає.

— Про те, що в нас буде великий джек-пот, у Данії стало відомо ще тиждень тому. Я знаю, хто зазвичай купує в мене білети. Останнім часом приходить багато новеньких, — розповідає німкеня Хейді Лоренцен, яка продає квитки у Фленсбургу-Харріслеї, неподалік від данського кордону. — Те, що вони — данці, легко визначити по мові. Вони мені розповіли, що жителі прикордонних районів завжди слідкують за інформацією про джек-пот по німецьких телеканалах.

Однак іноземцям грошей не дісталося. Після розіграшу в середу стало відомо, що 43 млн євро поділять між собою троє німців із різних районів країни.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі іноземців поїхали до Німеччини грати в лотерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути