пʼятниця, 23 травня 2008 18:48

Семирічна британка померла від голоду

Семирічна британка померла від голоду

У британському місті Бірмінгем від голоду померла 7-річна Кайра Ішак. Дівчину та її п"ятьох братів і сестер доставили у тяжкому стані до лікарні.

До медиків звернулася мати дітей, 33-річна Анжела Гордон, яка приїхала в Британію з Ямайки понад 10 років тому. Вона сказала, що у Кайри проблеми з диханням. Коли до квартири приїхала "швидка", лікарі побачили худих виснажених дітей. Вони ледь дихали. Гордон, яка відмовлялася будь-що пояснювати, звинуватили в жорстокому ставленні до дітей і ув"язнили.

Сусіди кажуть, що бачили, як діти збирали хліб для птахів.

— Анжела якось сказала мені, щоб я не давала дітям той хліб, — розповідає одна із сусідок. — Якби я знала, що діти помирають, то я б їм віддала все, що в мене у холодильнику є, а не старий хліб. Потім я їх довго не бачила.

Місцеві кажуть, що раніше часто бачили Анжелу з дітьми. Вона пильнувала їх на ґанку, коли ті гралися на вулиці.

— Я бачила її на Різдво, — говорить Ліліян Костелло, інша сусідка Гордон. — Привітала її, але вона відповіла мені, що не святкує християнське Різдво. За кілька місяців знову її зустріла. Спитала як діти. Вона відповіла, що з ними все гаразд.

Усі діти віком від 5–12 років ходили до місцевої середньої школи. Взимку Анжела забрала їх додому. Сказала, що їх дражнять через мусульманський одяг. Діти за підручниками навчалися вдома.

— Якось я бачив дитину на підвіконні, — розповідає один із сусідів Анжели. — Вона сиділа хвилин 30, не рухаючись. Якби я знав, що вони страждають усього за кілька дверей від мого будинку, я б неодмінно допоміг.

Гордон жила з хлопцем 29-річним Джунаїдом Абухамзою. З батьком Кайри та інших дітей вона розлучилася три роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Семирічна британка померла від голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути