понеділок, 07 травня 2007 16:58

Саркозі пообіцяв поважати всіх прихильників Руаяль

Автор: фото: REUTERS
  Ніколя Саркозі вітається з жителями на виході з виборчої дільниці у Нейлі-сюр-Сен, що на околиці Парижа. Його супроводжують падчерки Жудіт (ліворуч) та Жан-Марі Мартін (праворуч)
Ніколя Саркозі вітається з жителями на виході з виборчої дільниці у Нейлі-сюр-Сен, що на околиці Парижа. Його супроводжують падчерки Жудіт (ліворуч) та Жан-Марі Мартін (праворуч)

У неділю 53% французів проголосували за кандидата в президенти Франції 52-річного Ніколя Саркозі. Його опонентка Сеголен Руаяль отримала 47% підтримки.

За французькими законами, главою держави стає той, хто набирає більш як половину голосів виборців. Тому 17 травня Саркозі офіційно замінить 74-річного Жака Ширака на посаді.

У центрі Парижа на честь перемоги лідера партії "Союз за народних рух" влаштували рок-концерт. Прихильники Саркозі танцювали і вигукували: "Ніколя, ми любимо тебе!". Новий глава держави виступив перед публікою:

— Франція дала мені все, і настав час повернути їй ще більше.

Саркозі додав, що не забуде про свої передвиборні обіцянки. Запевнив також, що поважатиме всіх прихильників Сеголен Руаяль.

У той час, як він виголошував промову, в іншій частині міста поліцейські водометами та газом розганяли акцію протесту. Близько 2 тис. противників Саркозі вийшли на мітинг, який закінчився сутичками з правоохоронцями. Під час заворушень спалили кілька автомобілів.

— Ці бандити постійно виходять на вулиці, — каже 39-річний парижанин Паскаль Пусе, стоячи біля свого "опеля" з розбитим лобовим склом. — Я не дивуюся, що вечір закінчився насиллям. Однак у нас бувало й гірше.

Подібні акції протесту відбувалися й в інших французьких містах.

Саркозі народився в Парижі в родині угорських емігрантів. Після розлучення батьків переїхав жити до дідуся-єврея в Грецію. Тоді хлопчикові було п"ять років.

Одружувався Саркозі двічі. Від першого шлюбу має двох синів. У другої дружини Сесілії, 49 років, дві доньки. Два роки тому вона закрутила роман із 45-річним працівником компанії з організації бенкетів. Потім повернулася до чоловіка.

Під час першого туру виборів подружжя прийшло голосувати разом. Проте наступні два тижні Сесілії не бачили на людях. В оточенні Саркозі кажуть, що пара знову посварилася. Однак на виступ чоловіка після оголошення результатів Сесілія прийшла.

Жінка нещодавно зізналася, що не хоче бути дружиною президента та жити в Єлисейському палаці.

— Я не бачу себе в ролі першої леді, — сказала вона. — Для мене це нудно. Я люблю носити військові штани і ковбойські чоботи.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі пообіцяв поважати всіх прихильників Руаяль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути