вівторок, 17 квітня 2007 17:53

Президент Міжнародного банку підвищив зарплату коханці

Президент Міжнародного банку підвищив зарплату коханці

63-річний американець Пол Вулфовіц, президент Міжнародного банку реконструкції та розвитку, прославився на весь світ два місяці тому. Під час поїздки до Туреччини він відвідав мечеть у місті Едірне. За традицією, чиновник роззувся. Тоді всі побачили, що його шкарпетки біля великих пальців на обох ногах світили дірками.

Минулого тижня про Вулфовіца знову заговорили. Стало відомо, що він використав службові повноваження і підвищив на посаді свою партнерку на ім"я Шаха Риза. Вулфовіц також збільшив їй зарплату до $193 тис. Жінка стала заробляти більше навіть від своєї безпосередньої начальниці, державного секретаря США Кондолізи Райс.

Шаха Риза — громадянка Великої Британії лівійського походження. Виросла вона у Саудівській Аравії. Разом із Вулфовіцем живе з 2001-го, після розпаду його шлюбу. Пара познайомилася ще до того, як Пол обійняв посаду глави Міжнародного банку.

Асоціація службовців організації заявила, що президент "зруйнував" довіру співробітників і міжнародної спільноти, тому має покинути свій пост. Сам Вулфовіц скоєного не заперечує. Проте звільнятися не планує. Каже, що отримав роботу із благословення президента США Джорджа Буша.

— Я вірю в місію цієї організації і переконаний, що можу її виконати, — запевняє він.

Міжнародний банк реконструкції та розвитку був створений 1944 року. Організація мала на меті допомагати відбудовувати країни, які постраждали у Другій світовій війні. Зараз банк має 184 країни-члени та сприяє економічному розвиткові держав, яким потрібна допомога. Банк видав $400 млрд позик і кредитів.

Подальша доля Пола Вулфовіца у зв"язку зі скандалом залежить від виконавчої ради банку. Її 24 представники зустрічалися в неділю, однак досі не ухвалили жодного рішення.

Зараз ви читаєте новину «Президент Міжнародного банку підвищив зарплату коханці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути