четвер, 08 липня 2021 07:15

Опозиціонера посадили на 14 років

Білоруського опозиціонера, голову Белгазпромбанку 57‑річного Віктора Бабарика засудили до 14 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму. Також має сплатити понад $18 млн.

Політика звинувачували в отриманні хабаря й відмиванні грошей. Адвокат каже, що подаватимуть апеляцію.

— Апеляція в нашій країні не має сенсу, — говорить журналіст Павло Ігнатов. — Або йому доведеться публічно покаятися. Економісти розносять статті, через які Бабарика судили — нарахування дивідендів, купівля нерухомості на велику суму. Це не злочини. Але в Білорусі Лукашенка можливо все. Тебе можуть засудити за не той колір шкарпеток. Що вже казати про політиків.

У травні торік Бабарико заявив, що балотуватиметься в президенти Білорусі. Його називали головним конкурентом Лукашенка. За місяць у банку провели обшуки. Бабарика заарештували. Його кандидатуру не зареєстрували. В серпні відбулися президентські вибори. Лукашенко оголосив себе переможцем і вшосте очолив країну. У Білорусі тривають арешти й переслідування опозиціонерів та протестувальників.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонера посадили на 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути