четвер, 25 жовтня 2007 18:33

Картину вартістю мільйон доларів знайшли на смітнику

На лондонському аукціоні на торгах наступного місяця виставлять картину "Три персонажі" мексиканського художника Руфіно Тамайо. Полотно, яке оцінюють в $1 млн, провело кілька років у туалеті, а перед тим побувало на смітнику.

"Трьох персонажів" знайшла 53-річна письменниця Елізабет Ґібсон чотири роки тому. Вона йшла в районі Манхеттена в Нью-Йорку й на узбіччі серед сміттєвих баків побачила раму. Коли жінка через якийсь час поверталася з кав"ярні, картина все ще там лежала. Цього разу Ґібсон понесла її додому.

Спочатку вона повісила знахідку у квартирі, яку винаймала із подругою. Але коли дізналася, що картину написав видатний художник, заховала її в туалеті, прикривши  фальшивою стінкою, яку зробила з фанери й душової занавіски.

2005 року Елізабет Ґібсон подивилася передачу про загублені картини. У ній згадували й "Трьох персонажів". Письменниця вирішила повернути полотно власниці.

Жінка, якій належить картина, купила її на аукціоні за $50 тис. Через 10 років її поцупили. Коли власниця дізналася, що картина знайшлася, наступного ж дня вирішила продати її. На знак подяки Ґібсон отримала від неї $15 тисяч.

Руфіно Тамайо (1899–1991) вважають одним із найкращих мексиканських художників. 1993 року його роботу "Америка" продали за $2,59 млн.

Зараз ви читаєте новину «Картину вартістю мільйон доларів знайшли на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути