четвер, 20 березня 2008 18:14

Донька Клінтонів не хоче займатися політикою

  За освітою Челсі Клінтон — дитячий кардіолог
За освітою Челсі Клінтон — дитячий кардіолог

27-річна Челсі Клінтон, донька колишнього президента США Білла Клінтона, 51 рік, та його 50-річної дружини Хілларі, яка теж хоче очолити державу, розпочала тур на підтримку матері. Подорожує американськими містами і на зустрічах із виборцями пояснює її основну політику.

Челсі Вікторія вперше опинилася в Білому домі 1993 року, коли їй було 12. Хілларі та Білл Клінтон консультувалися з дружиною попереднього президента Джекі Кеннеді про те, як краще виховувати дітей високих політиків. Дівчинку намагалися тримати якомога далі від журналістів. Вона постійно була зайнята — балетом, футболом або музикою.

Ще з дитинства Челсі намагалася не виділятися серед однолітків. Однокласники зрозуміли, з ким навчаються, лише коли вона запросила до себе цілий клас на зустріч із королем Марокко. У школі вони тоді проходили іслам.

За освітою Челсі Клінтон — дитячий кардіолог. Вона вчилася в американському Стенфорді та британському Оксфорді. Але нині працює у фінансовому холдингу "Авеню Кепітал", щорічні обороти якого сягають мільярдів доларів.

— Я ніколи не займатимуся політикою, — сказала на одній із зустрічей Челсі. — Тур на підтримку матері вважаю своїм обов"язком. Однак щойно закінчиться кампанія, я повернуся до Нью-Йорка. Там усе моє життя — робота, будинок, песик і хлопець.

Більшість аналітиків вважають, що Челсі не зможе сильно допомогти матері у передвиборчій кампанії. У неї непідготовлені виступи і тихий голос.

Президентські вибори пройдуть у США 4 листопада 2008 року. Кандидати від обох партій, демократичної та республіканської, мають пройти праймериз — попередні вибори. На них визначають претендента від кожної політичної сили. Від республіканців лідирує 71-річний Джон Маккейн, серед демократів триває боротьба між Хілларі Клінтон та Бараком Обамою, 46 років.

Зараз ви читаєте новину «Донька Клінтонів не хоче займатися політикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути