понеділок, 23 квітня 2007 16:29

Дівчинку-русалку записали у балетну школу

Автор: фото: REUTERS/Enrique Castro-Mendivil
  Трирічна Мілагрос Серрон (у центрі) грається з дітьми під час заняття з танців у дитячому садочку в столиці Перу місті Ліма. При народженні ноги дівчинки нагадували  хвіст русалки, однак лікарям вдалося їх роз’єднати
Трирічна Мілагрос Серрон (у центрі) грається з дітьми під час заняття з танців у дитячому садочку в столиці Перу місті Ліма. При народженні ноги дівчинки нагадували хвіст русалки, однак лікарям вдалося їх роз’єднати

При народженні ноги 3-річної Мілагрос Серрон із Перу нагадували хвіст русалки. Вони зрослися від тазу до стоп. Діти з такими вадами рідко виживають. Бо крім кінцівок, від патологій потерпають внутрішні органи.

Перуанські лікарі зробили Мілагрос три операції. Їм таки вдалося роз"єднати дівчинці ніжки. Торік у вересні дитина зробила свої перші кроки. На радощах батьки записали доньку до балетної школи. Медики порадили не поспішати з навантаженнями.

Мілагрос народилася 2004-го в місті Хуанкайо. Мати під час вагітності жодного разу не робила ультразвукового обстеження, тому про патологію не знала. Коли жінка побачила доньку, була шокована.

Усі витрати на лікування дитини взявся оплатити муніципалітет перуанської столиці міста Ліма. Мера взяли хрещеним батьком. Ім"я дівчинки в перекладі означає "диво".

Батько Мілагрос Річард Серрон вірить, що незабаром донька повністю одужає.

— Ми зможемо сходити погуляти, вона сама бігатиме до школи, — мріє чоловік. — Я дуже хотів би цього.

Сьогодні у світі є лише одна людина, яка перенесла операцію з роз"єднання ніг та нормально після цього живе. Це 17-річна американка Тіффані Йоркс. Її прооперували в однорічному віці.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку-русалку записали у балетну школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути