Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2021 14:02

У Малайзії створили перший у світі презерватив унісекс

У Малайзії створили перший у світі презерватив унісекс
Презерватив зробили з поліуретану. Фото: pixabay.com

Гінеколог із Малайзії Джон Танг Інг Чін заявив, що створив перший у світі унісекс презерватив, яким можуть користуватись і чоловіки, і жінки.

Компанія Twin Catalyst планує почати продавати такі вироби вже у грудні, повідомляє Reuters. Упаковка з двома презервативами коштуватиме $3,61.

"Виріб під назвою Wondaleaf Unisex Condom має клейке покриття з одного боку і може кріпитися до піхви або статевого члена. Він покриває прилеглу ділянку для додаткового захисту", - йдеться у повідомленні.

Виріб пройшов декілька етапів клінічних досліджень. Презерватив зробили з поліуретану — це матеріал, що використовується у прозорих повʼязках для ран. Він тонкий та гнучкий, але при цьому міцний та водонепроникний.

"Переконаний, що згодом кондом стане значним доповненням до багатьох методів контрацепції, які використовуються для запобігання небажаної вагітності та захворювань, що передаються статевим шляхом", - сказав Танг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали розповсюджені міфи про контрацепцію

Презервативи дають надійний захист, але не стовідсотковий. Що стосується інфекцій, які передаються статевим шляхом, презерватив теж не може гарантувати захист від усіх захворювань. Деякі віруси – наприклад, герпес – передаються не через виділення, а від контакту шкіри зі шкірою.

Зараз ви читаєте новину «У Малайзії створили перший у світі презерватив унісекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути