середа, 22 жовтня 2008 07:04

Восени на військову службу призивають більше юнаків

Автор: фото: Андрій АГЄЄВ
  Священик отець Сергій благословляє юнаків на службу в українській армії. Збірний пункт Хмельницького обласного військкомату, 9 жовтня 2008 року
Священик отець Сергій благословляє юнаків на службу в українській армії. Збірний пункт Хмельницького обласного військкомату, 9 жовтня 2008 року

"Осінній призов юнаків у Хмельницькій області йде за планом", — каже обласний військовий комісар полковник Ігор Шуляківський.

Він відправляє чергові команди призовників, які проходитимуть строкову військову службу в підрозділах Міністерства внутрішніх справ у Донецьку та у 80-му полку аеромобільних військ, що у Львові.

Комісар зазначає: восени 755 призовників відправлять до Збройних сил, 190 — у МВС України, 23 — у підрозділи Державної спеціальної транспортної служби. Цієї осені Хмельниччина призове на службу до війська на 30% більше людей, ніж навесні.

— На осінь маємо в області 12 750 юнаків призовного віку. За десять днів від початку осіннього призову на наш виклик прибуло 3974 призовники. До військкоматів не з"явилися й перебувають у розшуку 175, — продовжує чоловік.

Додає, що під час призовної кампанії на обласному збірному пункті постійно працюватиме група професійно-психологічного відбору, юрисконсульт обласного військового комісаріату та фахівці обласного центру соціальної служби для молоді.

По всій країні в жовтні-листопаді 2008 року на строкову військову службу планують призвати 25 550 чоловік. Навесні цього року призвано 21 600. Витрати держбюджету на підготовку та проведення призову одного юнака — 100,8 грн.

Зараз ви читаєте новину «Восени на військову службу призивають більше юнаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути