Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2006 18:35

Іванові Бричці відрізали великий палець правої руки

Автор: фото: Василь КИЯШКО
  Іван Бричка у Чернівецькій міській лікарні, з якої він виписався минулого тижня
Іван Бричка у Чернівецькій міській лікарні, з якої він виписався минулого тижня

Минулого тижня з Чернівецької міської лікарні виписали 44-річного Івана Бричку. Він потрапив туди два місяці тому після удару струмом в 10 тис. вольтів. Хірургам довелося відрізати йому великий палець правої руки. Тепер чоловік збирається  поправити здоров"я в санаторії.

— Була п"ятниця, 29 вересня, — згадує начальник дільниці ремонтно-експлуатаційного забезпечення підприємства "НВФ "Граніт" Іван Бричка. — Після роботи збирався до батьків на Тернопільщину. Але ще мав прокласти резервний кабель у шахті на підстанції на вулиці Руській. Приблизно о пів на дванадцяту мене й ударило струмом. Коли почув тріск і побачив яскравий спалах, в голові відразу промайнула думка про дітей — сина Степана і доньку Наталку. Їй чотири з половиною рочки. Нізащо не ляже спати, доки не буде татка. До речі, син бачив, коли хлопці винесли мене нагору, бо вчиться у школі поблизу підстанції.

Отямився вже в лікарні. Слава Богу, зараз почуваюся добре. Єдине гнітить, що відрізали палець на руці, який почорнів. Також німіє ліва нога, бувають провали в пам"яті. Скажімо, відгадую кросворди в газеті, перегорну сторінку і вже не згадаю, що писав хвилину тому.

За словами Івана, дружина Галина ходила до церков і монастирів, ставила свічки за його одужання. У храмі рідного села на прохання батьків і брата за нього молилися земляки.

Дружина ставила свічки за одужання чоловіка

— Дуже розчулений і вдячний їм. Дружина й до ворожки ходила. Та сказала, що мене врятувала велика любов доньки Наталочки, — каже Іван.

— Електрична дуга пройшла через праву руку і вийшла через ліву ногу, — розповідає лікар Ігор Дригібко, 38 років, який чергував, коли привезли Івана Бричку. — Якщо під час удару серцеві клапани відкриті, людина виживає. Якщо ж закриті — помре. Як правило, після уражень струмом високої напруги потерпілий, який вижив, втрачає руки чи ноги. А Іван Васильович у сорочці народився.

Такі випадки бувають дуже рідко. Завідувач відділення термічної травми і пластичної хірургії Мирослав Малейкін, 52 роки, пригадує, що два роки тому удар силою 10 тис. вольтів отримав геодезист з Івано-Франківщини, який працював у Чернівцях. Чоловік вижив, але йому ампутувати пальці обох рук. А ось 12-річного хлопчика з Глибоцького району вдарив розряд з високовольтної лінії з напругою у 360 тис. вольтів. Він залишився без лівих руки та ноги.

За яких обставин стався нещасний випадок з Іваном Бричкою, "ГПУ" розповів начальник територіального управління Держпромгірнагляду у Чернівецькій області Володимир Іванович:

— Іван Бричка та Петро Кривий монтували електрокабель. Вони самовільно розширили зону робочого місця без виконання технічних заходів — відключення і заземлення. Після ураження електрострумом спрацювала система захисту кабельної лінії. На крик Кривого прибігли керівник підприємства і ще якийсь чоловік. Вони винесли потерпілого на свіже повітря, а потім відправили до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Іванові Бричці відрізали великий палець правої руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути