Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2024 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент сказав, у чому найбільша трагедія війни в Україні

Президент сказав, у чому найбільша трагедія війни в Україні
Повномасштабне вторгнення РФ триває вже третій рік, тож запаси зброї та боєприпасів у ЗСУ скорочуються. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна потребує невідкладного озброєння, щоб покращити становище на фронті. Новий контрнаступ - питання озброєння бригад.

Потужності Києва мають кращі позиції щодо живої сили, ніж місяці тому, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg.

"Це не тупикова ситуація, це проблемна ситуація. Тупикова ситуація означає, що виходу немає. Але проблему можна вирішити, якщо є бажання та інструменти. У нас є бажання, а інструменти - ще не прийшли", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай може допомогти тиснути на Путіна - Зеленський про мирні переговори

Повномасштабне вторгнення РФ триває вже третій рік, тож запаси зброї та боєприпасів у ЗСУ скорочуються. Водночас Зеленський високо оцінив пакет допомоги на суму $61 ​​млрд, схвалений Конгресом США цьогоріч.

"Це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом у нас справжнє довге-довге-довге очікування", - пояснив президент.

Твердження Вашингтону, що Україні надано все необхідне для перемоги над РФ, не відповідає дійсності. Без винищувачів F-16 для ЗСУ, війну виграє Росія, заявив колишній верховний командувач військ НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав. Він підтримав позицію щодо необхідності скасування обмежень на удари по території РФ американською зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Президент сказав, у чому найбільша трагедія війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути