четвер, 03 липня 2008 07:08

Дельфін Немо їсть рибу і п"є молоко (ФОТО)

Цього року в Одеському дельфінарії, що на пляжі Ланжерон, уперше участь у показовому виступі бере малюк-дельфін на ім"я Немо. Складних трюків він іще не вміє виконувати. Немо подає тренеру кольоровий м"яч для гри. Як і дорослі дельфіни та морські котики, у винагороду вимагає рибину. Доросла тварина за день з"їдає 15 кг живої риби.

У природних умовах ссавці перші два роки годуються лише материнським молоком. У дельфінарії тренери догодовують Немо свіжою рибою.

— Із малям поки що не репетируємо, — каже тренер Дмитро Урицький, 30 років. — Але він всіляко наслідує те, що роблять батьки та інші дельфіни. Тому швидко все запам"ятовує. Немо дуже настирливий. Дельфіни найазартніші та найрозумніші з усіх ссавців. Їм властиве тяжіння до перемоги.

Киянка 32-річна Наталія Чубенко приїхала в Одесу, щоб подивитися на шоу дельфінів.

— Таксисти пропонували відвезти до дельфінарію за 100 гривень, — сміється жінка. — Запевняли, що комплекс розташований за містом. Та ми самотужки швиденько його знайшли.

За словами Чубенко, перед початком показу ведуча розказує про ссавців та запевняє, що вони схожі на людей — уміють думати та розмовляти. Учені вважають, що мова дельфінів складніша за людську. Але відмінність у тому, що тварини розмовляють у воді, де швидкість звуку в 4,5 разу більша, ніж у повітрі. Живуть дельфіни 35–40 років.

— Перед початком показу ведуча розказала нам повір"я, — згадує Чубенко. — У того, хто встигне загадати бажання під час показу, доки на нього впадуть краплі води, воно справдиться.

Під час виступу дельфіни граються і з глядачами. У сектор, де найголосніше плескають у долоні, вони кидають м"яч.

Годинний показ в Одеському дельфінарії коштує 60–80 грн. 10-хвилинне купання разом із ссавцем та 30-хвилинне пірнання з аквалангом обійдеться в 500 грн. За індивідуальною програмою у дельфінарії пропонують реабілітаційну та оздоровчу програму для дітей із психоемоційними проблемами та вадами рухового апарату. Її розробили столичні лікарі.

Одеський дельфінарій працює цілий рік. На зиму приміщення закривають куполом. У басейн вміщується 3 млн л води. Для комфортного проживання одного ссавця її потрібно приблизно 200 т.

Зараз ви читаєте новину «Дельфін Немо їсть рибу і п"є молоко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути