Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2006 20:07

315 років тому народився останній український гетьман

315-річницю з дня народження останнього гетьмана війська Запорозького Петра Калнишевського відзначали в неділю у селі Пустовійтівка Роменського району Сумської області, де він народився. За гетьмана відправили 40-хвилинний молебень біля церкви Святої Трійці. На Покрову цей храм, який свого часу збудував сам Калнишевський, планують освятити.

— Дуже багато гостей приїхало на урочистості, ми стільки не очікували. Чимало з Дніпропетровська, Запоріжжя, Кривого Рогу, — розповідає Леся Цис, 35 років, заступник голови Роменської райдержадміністрації. — Віце-прем"єр-міністр В"ячеслав Кириленко пообіцяв, що свято стане щорічним. Сказав, що наш і Недригайлівський райони вже включили до туристичного маршруту — будемо показувати скіфські кургани, музей козацтва.

Під час свята декількох десятків хлопчиків із Пустовійтівки посвятили у козачата. Також усі охочі могли навчитися козацьким танцям. Виступали учасники кінно-спортивного козацького театру "Українські козаки", Національного академічного ансамблю танцю імені Павла Вірського.

Зараз ви читаєте новину «315 років тому народився останній український гетьман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути