Ексклюзиви
середа, 08 листопада 2006 18:15

300-річний дзвін продали за 106 гривень

Із Свято-Покровського храму, що в селі Чаплинка Петриківського району на Дніпропетровщині, в ніч із суботи на неділю вкрали 300-річний дзвін. Злодії продали його місцевому колекціонерові за 106 гривень.

— Дзвін висів на вулиці в металевій арці. В неділю зранку я прийшов на службу, і його вже не було, — розповідає настоятель храму отець Ярослав Федорчук, 40 років. — Спочатку подзвонив дільничному, а після служби повідомив у районну міліцію. Через день знайшли.

Украли дзвін троє товаришів: 21-річний Олег Глущенко й 19-річний Руслан Будагов із Чаплинки та 17-річний Олександр Шморгунов із сусіднього села Хутірське. Жоден з них не працює. Хлопці спочатку хотіли здати дзвін на брухт, а потім вирішили продати. Чоловік із Хутірського купив його за 106 грн.

— Ми знайшли дзвін якраз у того колекціонера. Він цікавиться старовиною. Не знав, що купив крадений, — розповідають у Петриківському районному відділку міліції.

Отець Ярослав каже, що дзвін подарували церкві шість років тому. Тоді його відкопали на звалищі брухту. В одному з Дніпропетровських музеїв експерти визначили його вік. Відлили дзвін зі сплаву олова та міді в Ярославлі.

За крадіжку хлопцям загрожує до п"яти років тюрми. Руслан та Сашко раніше вже мали проблеми з міліцією.

Зараз ви читаєте новину «300-річний дзвін продали за 106 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути