пʼятниця, 14 лютого 2014 17:18

Міст закоханих , парк кованих фігур і " камінь кохання " - пам'ятки України для закоханих

Міст закоханих , парк кованих фігур і " камінь кохання " - пам'ятки України для закоханих

У кожному місті є свої найромантичніші місця. Щороку 14 лютого пари приходять туди, щоб зізнатся в коханні своїм половинкам. Ми склали ТОП - 7 "центрів любові" України:

Київ

Безсумнівно, найромантичніше місце в Києві - це міст закоханих. Цей міст, що веде з набережної на Труханів острів - найпопулярніший міст для пішохідних прогулянок. У XIX столітті у моста була погана слава - це місце облюбували собі самогубці, прагнучи піти з життя якомога видовищно і основною причиною такої трагічної розв'язки як правило була нещасна любов. Пізніше міст облюбували закохані пари і молодята, які одягають на перила замочок, закривають на ключ, і викидають ключ у воду - щоб шлюб був міцним і довговічним.

Ще одна ну дуже романтична пам'ятка знаходиться в центрі Києва на Майдані Незалежності. Скульптурна композиція з двох закоханих ліхтарів, що сидять на лавочці - улюблене місце парочок .

Львів

Львів по праву вважається найромантичнішим містом України - старовинна архітектура, затишні вулички і ароматні кав'ярні приваблюють сюди закоханих з усіх регіонів країни. Серед численних визначних пам'яток Львова, мабуть, звання найромантичнішого належить Балкону закоханих на фасадній частині 4 - поверхового будинку на пл. Ринок, 31. За переказами, польський король Владислав IV, гуляючи містом, побачив на тому балконі красиву дівчину і закохався. Чи відповіла вона взаємністю - історія замовчує. У наш час під балкон приходять пари, щоб порозумітися .

Дніпропетровськ

Ще один балкончик з романтичною історією знаходиться в Дніпропетровську. Повитий жовтими квітами з чавунним куванням балкон знаходиться в двоповерховому будинку на проспекті Карла Маркса, 99. Подейкують, що Пушкін на цьому самому балконі побачив Машу Раєвську і закохався. Його бажання збулося - панянка відповіла поету взаємністю. З тих пір під цим балконом загадують бажання, найголовніше - щоб бажання було про кохання.

Харків

Найромантичніша пам'ятка міста - Пам'ятник закоханим, який знаходиться на Площі Свободи. Це один з найбільш зворушливих пам'ятників Харкова, під яким люблять цілуватися і фотографуватися.

Одеса

Одеські парочки приходять в Міський сад, щоб помилуватися триметровим бронзовим "Деревом любові". На пам'ятнику вагою в 1 тонну на 65 мовах світу написано слово "любов", а крону замість листя прикрашають маленькі сердечка .

Донецьк

Чи не найвідомішою пам'яткою міста є парк кованих фігур. Закохані з задоволенням проводять час в красивій Альтанці закоханих.

Камянець- Подільський

"Камінь любові" - це камінь із Кани - невеликого містечка в Галілеї, де Ісус благословив наречених. Згідно давньої традиції, це місце вважається щасливим для закоханих. "Камінь любові" встановлено у сквері "водоймів" (вул. Князів Коріатовичів) Кам'янця - Подільського.

Зараз ви читаєте новину «Міст закоханих , парк кованих фігур і " камінь кохання " - пам'ятки України для закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути