вівторок, 26 липня 2016 00:05

Пароль — "Кіровоград"

За день до старту футбольного чемпіонату переглядав календар змагань і порожню турнірну таблицю. Побачив два різних чемпіонати. За версією Федерації футболу України серед 12 команд вищої ліги є представники Дніпра, Кам'янського та Кропивницького. А на сайті прем'єр-ліги написано, що в чемпіонаті гратимуть команди Дніпропетровська, Дніпродзержинська та Кіровограда.

Не думаю, що працівники прем'єр-ліги не знають, що ці три міста перейменували відповідно до закону про декомунізацію. Люди там молоді, освічені. Вільно говорять англійською, всіма мобільними додатками користуються. Також упевнений, що їм глибоко начхати на комуністів Петровського, Дзержинського та Кірова. Хлопці виросли в незалежній і демократичній Україні. То чому ж тоді вони зволікають зі зміною назв перейменованих міст?

Думаю, що загадки тут немає. Це просто пароль такий. Називаєш Кам'янське Дніпродзержинськом, значить "свій". Для кого "свій"? А ви не здогадуєтеся? Кому два десятки років не заважали тисячі монументів Леніну та десятки тисяч вулиць названих на честь його й інших дзержинських? Кому заважала жити українська мова?

Якби ті хлопці з прем'єр-ліги були трохи старші, то вони і Луганськ називали би Ворошиловградом, і Донецьк — Сталіно. Нічого, "старші товариші" зрозуміли, що у прем'єр-лізі всі свої. І не лише там. Передчуваю задоволення від читання віт­чизняної спортивної преси після першого туру футбольного чемпіонату. Хто з них називатиме Дніпро та інші міста старими комуністичними назвами, а хто ні? Ось і подивимося тоді хто "свій", а хто "чужий", хто "наш", а хто "не наш". Пароль простий — "Кіровоград".

Зараз ви читаєте новину «Пароль — "Кіровоград"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути