середа, 18 лютого 2009 15:17

"Шахтар" повинен перевершити "Тоттенхем" в мотивації" - Луческу

"Шахтар" повинен перевершити "Тоттенхем" в мотивації" - Луческу

Напередодні матчу 1/16 фіналу Кубка УЄФА відбулась прес-конференція головного тренера "Шахтаря" Мірчі Луческу.

— Напевно всім відомо, як і де ми проводили збори, які спаринги грали. Можу сказати, що я задоволений всім періодом підготовки. Результати товариських матчів не дають повної інформації про те, в якому стані знаходиться команда. Лише офіційні ігри можуть відповісти на це питання. У товариських матчах, на відміну від офіційних, зовсім інша мотивація. В Іспанії були важкі погодні умови. На останньому зборі в Туреччині погода була краща, але, на жаль, там були відсутні гравці національних збірних. За великим рахунком, останню гру у повному складі ми провели з "Брашовом" в рамках іспанського збору. Звичайно, єдиною можливістю оцінити стан всіх футболістів був тренувальний процес. В цьому плані можу відзначити, що всі показали себе з хорошого боку.

На сьогоднішній день у нас два травмованих гравця: це Кастільо, який отримав пошкодження коли грав за національну збірну, і Олексій Гай — він травмувався позавчора на вечірньому тренуванні. У спільній групі тренується Кучер але він на зборах не провів жодної гри. Марсело Морено також в строю, але він пропустив збори в Туреччині унаслідок отриманої травми. Я задоволений, що Ілсіньо і Жадсон, які відставали у функціональному плані, себе "підтягнули" і на сьогоднішній день виглядають досить пристойно. Ось така ситуація на сьогоднішній день. Лише завтрашня гра покаже, в якому функціональному стані ми знаходимося. Звичайно, ми повинні віддати всі свої сили і в той же час діяти дуже уважно.

Що ж до суперника, то, напевно, ви більше знаєте, ніж я. Це команда, в рядах якої знаходяться дуже кваліфіковані гравці, 60% з них виступають за свої національні збірні. За великим рахунком, Дефо, Кін, Павлюченко і Чорлука, які завтра будуть відсутні, не допомогли "Тоттенхему" вийти з групи в Кубку УЄФА. Англійська команда буде дуже мотивована завтра. Зрозуміло, що у них були деякі трансфери, але гравці, які вийдуть на поле, показуватимуть, що вони не слабкіші за тих, які недавно були дозаявлені "Тоттенхемом". У якійсь мірі втратили місце в складі Бент і Зокора. Напевно вони спробують щось довести завтра тренерові і всім іншім. Плюс молоді, і Кемпбелл, і Гантер, яким треба доводити свою спроможність. Ми повинні перевершити суперника в мотивації.

— Ви оцінюєте матч з "Тоттенхемом" як початок шляху в Кубку УЄФА, або як екватор всієї єврокубкової кампанії?

— Я не знаю такої команди або гравців, які б не хотіли дійти до завершальної стадії Кубка УЄФА. До того ж, в такому форматі це останній турнір. Напевно жоден тренер не розглядує інших варіантів, окрім як пройти далі. Ми дивилися гру "Тоттенхема" у Кубку УЄФА з НЕКом (Неймеген). Англійська команда виграла з рахунком 1:0 і гравці, звичайно, були дуже раді тому що перед завершальним туром практично забезпечили собі вихід до 1/16 Кубка УЄФА.

— Містер, ви інспектували поле на РСК "Олімпійський". Як ви оцінюєте його якість?

— За останні роки, враховуючи клімат, це краще поле в цю пору року.

— Чи означають ваші слова з приводу того, що Кучер на зборах не брав участь в іграх, що ви віддасте перевагу Іщенко?

— У нас є ще Чижов, який добре себе показав на зборах. Також є Єзерський. Отже вирішуватимемо завтра.

— Аналогічне питання, що стосується воротарської позиції…

— З воротарем ми також визначимося завтра.

Питання до півзахисника донецького "Шахтаря" Маріуша Левандовського, який прийшов на прес-конференцію разом з наставником.

- Маріуш, за збірну Польщі ти провів матч проти Уельсу, попереду гра з Ірландією. А у складі "Шахтаря" тобі належить зіграти з "Тоттенхемом". Як ти оцінюєш британський футбол?

- Коли граєш з суперниками, які використовують схему гри англійських команд, - це допомагає в подальших матчах. Англійці сповідають силовий футбол, і нам потрібно буде боротися всі 90 хвилин матчу. Проте, не варто забувати про власний стиль. Ми завжди прагнемо показати швидкий і технічний футбол.

- Недавно йшла мова про твій перехід до Англії. Для тебе буде якимсь додатковим стимулом зіграти саме проти англійської команди?

- У мене контракт з "Шахтарем". Я битимуся тільки за свій клуб. Зрозуміло, що, якби пропозиція була серйозною, можна було б думати про перехід. Але поки такої пропозиції не надійшло,а це означає, що не може бути ніяких розмов про мій трансфер.

- Враховуючи, що "Тоттенхем" будує гру через Модріча, чи підказував тобі Даріо Срна якісь нюанси гри Луки?

- Модріч - дуже хороший гравець. Через нього будуються практично всі атакуючі дії суперника, але треба також дивитися і на інших гравців "Тоттенхема". Дані про суперника нам дає тренер. Наше завдання - виконати його установку. На полі все вирішуємо ми, але установку дає тренер.

- Чи означає запрошення головним тренером тебе на прес-конференцію, що ти абсолютно упевнений в завтрашньому виході на полі?

- Я в своєму житті зіграв багато матчів. Упевненість у мене завжди є і була.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" повинен перевершити "Тоттенхем" в мотивації" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути