пʼятниця, 11 жовтня 2013 11:00

Табачника вимагають покарати за помилки в підручниках

 
Притягнути до відповідальності міністра освіти і науки Дмитра Табачника за помилки в підручниках, схвалених міністерством вимагає Народний депутат України від Тернопільщини Іван Стойко від Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

У підручниках допущені грубі русизми, пропущені коми і тире

"Педагоги міста Тернополя знайшли 153 помилки та неточності на 149 сторінках підручника з математики для 1-го класу. Не кращою якістю відрізняються підручники з математики для другокласників. У підручниках допущені грубі русизми, пропущені коми і тире, сам математичний матеріал також залишає бажати кращого. Елементарні мовні помилки у підручниках помітили й видавці, про що було повідомлено міністерство освіти. Крім того, зауваження вчителів викликали й інші підручники для першокласників", – повідомив Іван Стойко.

"Держава не повинна дозволяти публічного приниження, зневажання або навмисного спотворення української мови. Мільйони державних коштів пішли на нікому не потрібну макулатуру", – зазначив Стойко.

Підручники з математики для першого та другого класів, у яких виявили сотні помилок, надрукувало видавництво "Видавничий дім "Освіта".

 

Зараз ви читаєте новину «Табачника вимагають покарати за помилки в підручниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути