Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 12:17

Олег Скрипка підтримав мовний закон

Олег Скрипка підтримав мовний закон
Музикант вважає, що мову потрібно підтримувати. Фото: "Дніпроград"

Музикант, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка підтримав закон про мову.

"Для мене питання мови стало актуальним, коли я проживав у Європі і мені треба було терміново вивчити французьку мову. Тоді я зрозумів, що в побуті, і в роботі без мови нічого не можеш зробити. Коли почав постійно спілкуватися з європейцями, то зрозумів, що мовний момент дуже важливий і принциповий. Наскільки вони поважають і шанують мову, наскільки соціальне й політичне життя базується навколо мови", - розповів він на YouTube.

Українську він вивчив після французької.

"Є мова – є держава. Нема мови – нема держави. І насправді проблеми соціальні, матеріальні, навіть існування держави Україна, яка сьогодні є й пов'язана з війною, вона пов'язана з мовою в тому числі. У тих регіонах, які мають серйозні проблеми з українською мовою, завжди важко було колись організувати концерти ВВ. А зараз ці регіони окуповані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артисти закликають підтримати мовний закон

Як ми захищаємо тварин, здоров'я людей, так треба захищати здоров'я нації, треба захищати українську мову. Я за захист української мови, я за мовний закон. Треба нарешті будувати процвітаючу Україну", - каже Скрипка.

28 лютого парламент почав розглядати у другому читанні законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Єдиною державною мовою, за документом, в Україні є українська.

Публічне приниження чи зневага української мови прирівнюють до наруги над державними символами України і карають за законом. Відповідальність нестимуть і ті, хто перешкоджатиме чи обмежуватиме користування українською.

Документ регулює застосування української в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Його дія не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.

Зараз ви читаєте новину «Олег Скрипка підтримав мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути