Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 11:01

Артисти закликають підтримати мовний закон

Артисти закликають підтримати мовний закон
Рудницька і Сумська виступили за закон про мову. Фото: Etcetera Media

Співачка, телеведуча, художниця, заслужена артистка України Анжеліка Рудницька закликала народних депутатів ухвалити закон про державну мову 5670-д.

"Довгий час українці зберігали свою мову у піснях, у переказах, у родинах, але у державі Україна має бути єдина державна мова. І нам дуже хочеться послуговуватися українською мовою не тільки вдома у своїх родинах, але й мати доступ до україномовного контенту в державних установах, в публічних закладах, куди ми всі звертаємося. Українці не повинні бути україномовною діаспорою у власній країні", - заявила Рудницька у Facebook.

Прийняти закон також закликала акторка, телеведуча, народна артистка України, лавреатка Національної премії ім.Т.Шевченка Наталя Сумська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний законопроект не має лобістів у парламенті - Кокотюха

"Особисто для мене значення мови є дуже важливим. Свого часу, коли я навчалась в російськомовній школі (це було ще за часів Союзу), то була чи не єдиною україномовною школяркою у своєму класі. Тому що батьки працювали в українському театрі і це було ніби екзотика. І коли Україна здобула незалежність, коли я народила дитину, сина, то зрозуміла, що все залежить від матері. Саме мати повинна дати дитині любов до рідної мови.

Україна є на світі і спирається на свою багатосотлітню історію саме тому, що жива рідна українська мова. Залишається зовсім небагато - підтримати її, утвердити закон про державну мову", - каже Сумська.

Сьогодні Верховна Рада продовжить розгляд законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної. У залі зареєструвалися 359 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Артисти закликають підтримати мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути