понеділок, 26 листопада 2012 10:08

Яким шрифтом писати партнерам, коханцям, боржникам

Яким шрифтом писати партнерам, коханцям, боржникам
шрифта "Котигорошко" розробив Богдан Гдаль: bohdan.com.ua

Американський психолог Арік Сіґмен у дослідженні "Психологія шрифтів" радить, які шрифти краще вибирати для різних листів. Про це йшлося у статті "Українська мова - для сліпих. Її чують, але не бачать", яка вийшла 2009 року у другому номері журналу "Країна".

Для автобіографії та резюме на роботу шрифтолог радить таке письмо:

Times, Palatino - для традиційних посад, Helvetica, Verdana, Arial, Modern, Univers - аби справити враження новизни й сучасності; А от Courier, каже, - це все одно, що прийти на співбесіду у старому поношеному взутті.

Для любовних листів шрифти з круглими "о" та літери з хвостиками, бо сприймаються як дружні завдяки тому, що нагадують людське обличчя. Також каліграфічні курсиви, плавні шрифти з округлими формами.

Лист про розрив співпраці добре писати шрифтом Times - для однозначності, Verdanа - для оптимізму. Courier та жорсткі "механічні" шрифти (Impact) - для чіткого й незворотного розриву. Курсиви викликатимуть хибні надії.

Пишучи якусь вимогу, пам'ятаймо, що більше шансів повернути борг, якщо в відповідному листі використати шрифт малого та середнього розміру.

Лист подяки любить прямі, округлі шрифти. Можна вжити дрібний шрифт, щоб читач несвідомо сприйняв вашу подяку з більшою увагою.

Щодо листа про відставку: Якщо робота сподобалася - підійде професійний та привабливий шрифт, наприклад New York чи Verdana. Якщо робота була пеклом - стандартні чи Arial. Для вираження крайньої міри незадоволення спробуйте Courier.

Зараз ви читаєте новину «Яким шрифтом писати партнерам, коханцям, боржникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути