четвер, 14 червня 2007 07:07

За закриття кримінальної справи податківець узяв 70 тисяч доларів

Минулого понеділка суддя Солом"янського райсуду Києва Ада Педенко винесла рішення арештувати 31-річного міліціонера Київської обласної податкової міліції Олександра Біляєва. Три місяці він сидітиме у Лук"янівському ізоляторі.

Засідання оголосили закритим. Міліціонери випровадили фотографів і журналістів. У залі залишилися три адвокати Біляєва. Біля будівлі суду стоять легковики, поряд із якими крутяться з десяток коротко підстрижених чоловіків. З ними струнка брюнетка в темних окулярах. Кажуть, це дружина Біляєва та його друзі. Очікують, що Олександра випустять на підписку про невиїзд.

Біляєв родом із Якутської області Росії. Вчився у Москві. Працював старшим уповноваженим у відділі з боротьби із легалізацією отриманих злочинним шляхом прибутків  обласної податкової міліції. Займався викриттям конвертаційних центрів — пунктів відмивання тіньової готівки. На початку року працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю дізналися, що Біляєв закриває кримінальні справи, отримуючи за це хабарі.

Він саме розслідував справу директора однієї з фірм, що не платить податки (в інтересах слідства назви поки що не вказують. — "ГПУ"). За її закриття вимагав $70 тис. Гроші йому мали передати 1 червня. У вказаний час Олександр Біляєв чекав директора у своєму автомобілі, припаркованому в дворі. Той йому приніс пакет із грішми. Тільки податківець збирався їхати, як його взяли убозівці й бійці підрозділу "Сокіл". На грошах був непомітний напис "хабар".

— Це найбільший хабар за всю історію Податкової адміністрації країни, — каже речник ГУБОЗу Олена Мельник, 33 роки.

Правоохоронці підозрюють, що за останні півроку податківець отримав $250 тис. хабарів. На нього зареєстровані три іномарки.

— Ми плануємо провести спеціальне засідання Ради нацбезпеки з протидії корупції. Високопосадовців в нашій країні зазвичай не саджають. Понад 70% засуджених — чиновники найнижчих категорій, — каже 58-річний керівник управління боротьби з корупцією Ради нацбезпеки Олександр Дульський. — За п"ять місяців за підозрою в корупції убозівці затримали двох посадовців рівня заступників міністрів. У корупції звинувачують двох суддів.

У справі Олександра Біляєва за півтора тижня змінили чотирьох адвокатів і двох суддів.

Зараз ви читаєте новину «За закриття кримінальної справи податківець узяв 70 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути