четвер, 02 серпня 2007 07:08

За порушення законів звільнили 72 міліціонерів

Упродовж останніх півроку до Міністерства внутрішніх справ дві тисячі громадян поскаржилися на порушення власних прав. У 280 випадках закиди підтвердилися — звільнили 72 міліціонерів. Зафіксовані випадки катувань затриманих.

У міністерстві кажуть, що проблема у керівниках-непрофесіоналах.

— За останні два роки керівників призначали неконтрольовано, — каже заступник міністра з питань кадрової роботи Микола Плеханов. — 89 відсотків мають досвід роботи менш як два роки. Із 717 спеціалістів всього 25 працюють керівниками понад п"ять років.

Місяць тому "ГПУ" публікувала матеріал про катування в столичному Дарницького райвідділі підприємця Андрія Головка. Чоловік потрапив до лікарні зі струсом мозку і переломом руки. Він стверджував, що його бив стільцем по голові особисто начальник карного розшуку райвідділу Роман Козяков. У квартирі адвоката Головка Юрія Мартиненка почали обшук. Під вікнами сусідів знайшли дві бойові гранати.

Коли справа Головка набула розголосу, заступника начальника Дарницького райвідділу Василя Рибку та начальника карного розшуку Козякова взялися покарати.

— За результатами роботи першого півріччя їхню роботу визнали незадовільною, — каже заступник начальника по роботі з персоналом МВС Микола Бондарчук. — Зараз Козяков і Рибка не звільнені, бо обидва раптово пішли на лікарняний. Це один із методів відтягування звільнення. Та навряд він їм допоможе.

Голова Київського юридичного товариства Олег Березюк припускає, що Козякова й Рибку звільнили зокрема й за погане виконання вказівок керівництва.

— Під час обшуку квартири вони не змогли організувати підкидання наркотиків чи зброї. Підкинули гранати, та переплутали вікна, — каже він. — Це — прокол.

Роман Козяков після лікарняного збирається повернутися на роботу.

— Ми не виконували протизаконних дій. Обшук робили за рішенням суду, — обурюється він.

Зараз ви читаєте новину «За порушення законів звільнили 72 міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути