вівторок, 08 квітня 2008 07:13

За 80 гривень обіцяють молитися цілий рік

30 березня до хати Катерини Куц, 55 років, із села Волинка Сосницького району Чернігівщини зайшли два чоловіки в костюмах. Привіталися. Показали документ, яким сільський голова дозволяв збирати благодійні внески на зведення будинку для дітей-сиріт.

— Якби не побачила підпису голови, то і не слухала би, — згадує жінка. — А так — документ, печать, підпис. Хлопці показали відомість, де всі люди, до яких вони вже заходили, здали дітям-сиротам по 80 гривень. Питаю — чи не багато? Вони пояснили, що це не примусово. Розмір внеску вибираю сама. Якщо дам 80 гривень — за моє здоров"я молитимуться цілий рік, якщо 40 — півроку, за 20 — квартал. Я дала 40 гривень.

Чоловіки відвідали майже всіх жителів Волинки. Після їхнього візиту селяни телефонували одне одному, ділилися новинами. З"ясували, що до одних заходили в костюмах, в інших збирали пожертви цигани. Розповіли про це сільському голові Василю Дяченку. Той викликав міліцію. Правоохоронці нікого не застали. Селяни сказали, що прохачі подалися в сусіднє село Вільшани.

Там їх теж не було. Однак місцевий сільський голова 42-річний Володимир Моїк підтвердив, що до нього додому приходили двоє чоловіків приблизно 40 і 25 років:

— Показали документ, що вони представники громадської організації від єпархії селища Гайворон Кіровоградської області. Сказали, що там будується храм Божий, а поряд — будинки сиріт та престарілих на 230 місць. Показали дозволи Сосницького голови і Волинківського. Підозр у мене ніяких не виникло. Не знаю, як до них примазались цигани.

Правоохоронці продовжують розшукувати збирачів пожертвувань.

Зараз ви читаєте новину «За 80 гривень обіцяють молитися цілий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути