пʼятниця, 23 травня 2008 07:10

В"ячеслав Капітанчук перерізав собі горло

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  В'ячеслав Капітанчук лежить у палаті хірургічного відділення Хмельницької міської лікарні. Лікарям вдалось зашити чоловікові судини та горло
В'ячеслав Капітанчук лежить у палаті хірургічного відділення Хмельницької міської лікарні. Лікарям вдалось зашити чоловікові судини та горло

17 травня близько третьої години дня до Хмельницької міської лікарні привезли 44-річного пацієнта психіатричної клініки. У В"ячеслава Капітанчука було перерізане горло.

— Голова трималася лише на шийному хребті. Було схоже на те, що вона ось-ось відпаде, — розповідає хірург Сергій Ковтун. — Ми поклали його на операційний стіл.

Працювала бригада з 11 лікарів. Операція тривала понад 3 години.

— Я ще такого не бачив, — каже лікар-лор Володимир Чернищук. — Ротоглотка була пошкоджена на дві третини. Рана — від вуха до вуха, в неї можна було встромити кулак. З горлянки стирчав язик. Було видно хребет. Пошкоджена трахея. На щастя, магістральні судини не зачеплені. Це врятувало чоловікові життя.

Бригаді лікарів вдалося зшити судини та горло.

— Хворий на шизофренію перебував на примусовому лікуванні 10 років, — розповідає головний лікар обласної психіатричної лікарні Володимир Димчук. — Він — агресивний. Горло перерізав заточеною ложкою. Наші лікарі надали йому необхідну допомогу і повезли до міської лікарні. Машина трохи затрималася, бо на трасі водії не хотіли пропускати.

Капітанчук мешкав у селі Блищанівка Дунаєвецького району на Хмельниччині.

— В"ячеслав у сім"ї — одна дитина, — розповідає секретар Михайлівської сільради, до якої належить Блищанівка, Емілія Тімофієва. — Мати і батько померли рано. Він жив зі старшою жінкою. А лічитися його забрали через те, що зарубав чоловіка. Вони посварилися, і Капітанчук вдарив його сокирою по голові.

Нинішній стан потерпілого лікарі розцінюють як задовільний. За ним цілодобово наглядають.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Капітанчук перерізав собі горло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути