пʼятниця, 05 вересня 2008 07:05

Водії маршруток закатували міліціонера

  Капітана міліції донеч-чанина Олексан-дра Папазова закатува-ли за те, що не вийшов із маршрутки
Капітана міліції донеч-чанина Олексан-дра Папазова закатува-ли за те, що не вийшов із маршрутки

Тіло капітана міліції 36-річного Олександра Папазова знайшли зранку 14 листопада торік. Воно лежало на полі селища Кам"янка Ясинуватського району Донеччини.

Папазов із 32-річною дружиною та 3-річним сином жив у Донецьку. Працював у лінійному управлінні Донецької залізниці. Напередодні їздив до міста Красноармійськ із перевіркою. Назад Олександра привезли колеги, висадили біля міськвідділу міліції. Більше чоловіка живим не бачили. За чотири дні міліціонери затримали підозрюваних у вбивстві — водіїв маршрутних таксі.

— У 10 вечора того дня я закінчив роботу, — розповідає 25-річний Володимир Грод, водій маршрутки N74б. — Попереду було три дні відпочинку. Я пообіцяв підкинути додому колег Віктора Шкарбана та Дмитра Дяченка. Нам по дорозі. З Віктором чекали Дмитра. Тут у машину заходить якийсь чоловік. "Брат, на вихід, кажу. — У мене фініш". Він не схотів.

Три водії сіли на передні сидіння "газелі". Мікроавтобус помчав за місто. Папазов помітив, що їде не за маршрутом. Вимагав зупинитися. Сп"янілий Шкарбан запропонував висадити пасажира в найближчій посадці.

— Пасажир показав свою "корочку". Вимагав відвезти його додому, хоча йому ясно сказали: зміна скінчилася, — згадує Віктор Шкарбан, 49 років. — Кажу: "Можеш засунути свою ксиву подалі. Мені плювати, хто ти. Хоч Ющенко. Все одно не повеземо".

Маршрутка зупинилася в посадці. Капітан вискочив. Почав записувати номер мікроавтобуса.

— Не хотілося, щоб він запам"ятав номер, — продовжує Грод. — Тому я взявся за монтировку.

Інспектора били приблизно годину. Міліціонер благав відпустити. Пропонував гроші, переписати свою квартиру.

— Шкарбан настояв, що пасажира треба повісити, — згадує третій водій Дмитро Дяченко, 29 років. — Мовляв, надто далеко зайшли. Якщо міліціонер виживе, нас посадять.

Водії накинули на шию Олександрові Папазову петлю з буксирувального троса. Інший кінець прив"язали до "газелі". Задушеного інспектора волочили по землі кілька десятків метрів.

Минулого місяця усі три водії отримали вирок. Мають відсидіти у колонії по 15 років і заплатити родині міліціонера 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Водії маршруток закатували міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути