Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2007 07:08

Убитого Курочкіна визнали невинним

24 вересня Святошинський райсуд Києва визнав убитого в березні 38-річного російського бізнесмена Максима Курочкіна невинним у здирництві. Прокуратура Києва оскаржила вирок.

— Мого клієнта суд виправдав у зв"язку з недоведенням його вини, — сказав журналістам адвокат Василь Діденко.

Максим Курочкін очолював громадську організацію "Російський клуб", володів кількома готелями в Росії та Україні. У кримінальних колах мав прізвиська "Макс Бєшєний", "Макс Лужніковський", "Макс Липецький". Торік він прилетів до України уладнувати конфлікти навколо Дніпропетровського центрального ринку "Озерка", який також був складовою його бізнесу.

20 листопада 2006-го в київському аеропорту "Бориспіль" Курочкіна затримали. Українські міліціонери звинуватили його у вимаганні $10 тис. та посадили до Лук"янівського СІЗО.

16 грудня у Дніпропетровську розстріляли "праву руку" Максима — генерального директора ринку "Озерка" Володимира Воробйова. Після цього Макс заявив, що його життю теж загрожує небезпека. Та на скарги не звернули уваги.

У грудні один зі співвласників фінансової групи "Приват" Геннадій Корбан заявив журналістам, що конфлікт навколо ринку залагоджено. Бізнесмени уклали мирову з представниками Курочкіна, й об"єкт перейшов під контроль "Привату".

Тим часом кримінальну справу Максима передали до Святошинського райсуду. 27 березня 2007 року на виході з зали засідань його застрелили снайпери. Згодом у Дніпропетровську затримали двох підозрюваних. Їх також звинувачують у розстрілі Воробйова. Порушено кримінальну справу. Слідство триває.

Зараз ви читаєте новину «Убитого Курочкіна визнали невинним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути