четвер, 01 липня 2010 04:12

Сергія Недоріченка вбили за велосипед

Автор: фото з архіву Полтавського ліцею транспорту
  Сергій Недоріченко на конкурсі, приуроченому дню святого Валентина, виконує жартівливі частівки про провідників. З партнеркою Ольгою Існюк зайняли друге місце
Сергій Недоріченко на конкурсі, приуроченому дню святого Валентина, виконує жартівливі частівки про провідників. З партнеркою Ольгою Існюк зайняли друге місце

Студента Полтавського професійного ліцею транспорту Сергія Недоріченка, 17 років, 22 червня безпритульний двічі вдарив ножем у серце. Забрав велосипед.

— Хлопець повертався додому о третій ночі, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Йому зустрівся 35-річний безпритульний, виникла суперечка. Яка причина, з"ясовуємо.

Тіло юнака перехожі знайшли вранці. Повідомили міліцію та родину.

— Він мав при собі телефон та гаманець, — переказує міліціонер. — Зник лише велосипед. До одинадцятої вечора встановили особу чоловіка, який його порізав. Він непрацюючий. Мешкає в закинутому будинку в цьому районі.

Безпритульний розповів, що постійно носить із собою ножа, бо підпрацьовує електриком. Сергія хотів лише полякати, двічі махнув ножем.

— Бомж із товаришем викинули того ножа до річки, — продовжує Юрій Васильович. — Велосипед продали за 15 гривень.

Наступного дня після випадку студент мав доскладати іспит з української літератури.

На мобільному натиснув останній номер. Це був якийсь Льоша

— Викладачка подзвонила до нього додому, а двоюрідна сестра сказала, що Сергія більше немає. Його вночі зарізали. Для нас усіх це був шок, — каже схвильовано Микола Тимощук, заступник директора закладу. — Ще учора бачили його в ліцеї. Він був жвавий, маленький, худенький. Спортом займався. На першому курсі був трохи задиркуватий, до другого подорослішав, став спокійним. Але постояти за себе міг завжди. В образу не давав.

Перед смертю зателефонував товаришу.

— Він трохи відбіг, — розповідає Микола Костянтинович. — На мобільному натиснув останній номер. Це був якийсь Льоша. Сказав, мені боляче, спаси і помер.

Ховали Недоріченка 24 червня. На похорон прийшла вся його група, викладачі та керівництво технікуму.

Його батьки розлучені. Живуть окремо. Сергій більше часу проводив у баби в мікрорайоні Дублянщина. Там і загинув.

— Він був більшість часу сам собі предоставлений, а це не дуже добре, — міркує заступник директора. — Міг десь бабусі щось не сказати, не послухатися її. Жорсткого контролю над хлопцем не було. Дуже хотів вивчитися на провідника пасажирських вагонів. У нього для цього всі якості були. Дуже говіркий. Останнім часом брав участь в самодіяльності. Змагався в конкурсі "Чарівна пара", переміг. Співав зі сцени жартівливі пісні з гармошкою.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Недоріченка вбили за велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути