пʼятниця, 18 січня 2008 07:05

Романа Фесюка задавила машина

"Досі не можу ходити повз те місце, де вбили мого Ромчика, — плаче 47-річна Надія Фесюк із села Плоске Броварського району Київської області. — Перед очима дорога з крові, що бачила біля бару. Це мого синочка машина волокла".

Плоске — за 30 км від Броварів. Торік 25 березня до бару "Троянда" приїхали двома іномарками чоловіки з райцентру. Випивали, знайомилися з дівчатами, грали в більярд. У закладі також відпочивав і 26-річний Роман Фесюк. Опівночі броварчани завелися з місцевими. Битися вийшли на вулицю.

— Як згадували дівчата, місцевих було троє, по 23—26 років, — розповідає Надія Яківна. — Приїжджих називали шістьох: Миколу Кривошлика, Віталія Полуяна, Геннадія Волинцевича, Олександра Пампуху, якогось Олега та ще одного не згадали. Усім за тридцять.

Броварчани дубасили плосківчан бейсбольними бітами, які витягли з машин. Один почав стріляти з пістолета, Кривошлик скочив у машину. "Фольксваґен Джетта" вдарив спочатку Сергія Волоху — хлопця відкинуло вбік. Другим під колеса потрапив Фесюк. Водій додав газу, й машина протягла його метрів 10–12. Переїхала, на мить зупинилася, до салону скочили приїжджі та втекли з місця пригоди. Іншу іномарку, "мерседес", залишили неподалік бару.

За 10 хв. Роман помер. Відвідувачі бару викликали міліцію. Ті зняли номери з "мерса" та поїхали геть.

До райвідділу броварчани приїхали за два дні. Запевняли, що збили чоловіка, коли тікали від натовпу п"яних селян. Мовляв, він не давав проїхати. Міліціонери порушили кримінальну справу. Однак 23 травня слідчий Леонід Поліщук закрив її, бо не встановив особу, яка була за кермом.

— Я не могла повірити, — веде далі Надія Яківна. — Розридалася прямо в міліції.

Надія Фесюк працює лаборантом на місцевому молокозаводі та продавчинею вечірньої зміни в магазині. Її чоловік загинув у ДТП три роки тому. Виховувала двох синів — Романа та Юрія, якому нині 24 роки. Мешкали у двокімнатній квартирці, мали город. Після закінчення місцевого технікуму фізкультури Роман складав дивани на меблевій фабриці. Зустрічався з броварчанкою Аллою, збирали гроші на весілля.

У день смерті Роман із друзями зайшов до матері на роботу. Налагодив магнітофон у магазині і пішов до "Троянди". Бар за 300 м від квартири Фесюків.

26 березня чоловіка поховали. За кілька днів кров"яну смугу біля "Троянди" змив дощ.

Надія Яківна скаржилася до прокуратури. Слідство відновили. Кривошлик зізнався, що був за кермом. Однак водія звільнили в залі суду. Він потрапив під амністію як батько малолітньої дитини.

Водій додав газу, й машина протягла його метрів 10–12

Після вироку у приміщенні суду Надії Яківні стало зле. Її забрала "швидка". Жінка продовжує вимагати, щоб справу  дорозслідували й Кривошлика таки засудили як убивцю. Нині її передали іншому слідчому.

— Убивство слідчі перекваліфікували в ДТП, бо за цим стоять гроші та зв"язки, — упевнений голова правозахисної організації "Асоціація захисту прав громадян України" Володимир Лесик. — Батьки винуватців — впливові люди. Тому слідчі сфабрикували карту з місця пригоди, не помітили на землі 10-метрового сліду протектора, не роздрукували телефонні розмови броварчан після наїзду, не зважають на покази свідків. По справі взагалі фігурують лише четверо.

У райвідділі міліції справу Фесюка не коментують.

— Слідчий зараз зайнята, — відповідають протягом кількох днів. — Убивство було чи ДТП — вирішить суд.

Зараз ви читаєте новину «Романа Фесюка задавила машина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути