Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2010 07:43

П"ятеро вбивали лише пенсіонерів

Два роки п"ятеро чоловіків з Івано-Франківщини займалися розбоєм та вбивали самотніх пенсіонерів. Торік 14 грудня їх затримали. Деталі міліція повідомила недавно.

— У нашому регіоні вони вбили трьох, — каже 41-річний Василь Гультайчук із прес-служби обласної міліції.

80-річний Микола Палійчук із села Зібранівка Снятинського району Івано-Франківщини мешкав сам, був неодружений. На іншому краю села жив його рідний брат Василь із дітьми. Увечері 8 грудня минулого року до хати Миколи Палійчука ввірвалися п"ятеро невідомих.

— Вимагали, аби старий віддав пенсію, — розказує житель Зібранівки Олег Лісовий, 47 років. — Коли той відмовився, били, доки не помер.

Злочинці забрали із хати 360 грн і втекли. Через тиждень прийшли додому до 66-річної Василини Стефанюк із села Микуличин біля Яремчі.

— Василина жила з рідною сестрою Марією і племінницею, — говорить діловод сільради, Оксана Томашевська, 50 років. — Тоді племінниці вдома, здається, не було. Бандити вимагали в пенсіонерок гроші. Жінки не витримали побоїв, віддали останні 800 гривень. Василина від травм померла, Марія потрапила до реанімації.

Бандитів затримали на Київщині. Там вони два роки винаймали квартиру, "гастролювали" областю з 2008-го. Підозрюють, що вони причетні до вбивства і кількох розбійних нападів на тамтешніх пенсіонерів.

Найстаршому із арештованих 50 років, решті від 21 до 27. Їх підозрюють у восьми нападах і чотирьох убивствах. За це загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро вбивали лише пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути