вівторок, 02 вересня 2008 07:08

Павло Подобєд живе в офісі

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Київський студент Павло Подобєд каже, що він і його друзі, яких вигнали із гуртожитку, в Інституті політології і права педуніверситету ім. Драгоманова вчаться без трійок
Київський студент Павло Подобєд каже, що він і його друзі, яких вигнали із гуртожитку, в Інституті політології і права педуніверситету ім. Драгоманова вчаться без трійок

"Цього року набрали студентів на перший курс більше, ніж торік. І нас викинули із гуртожитків, — обурюється студент-четвертокурсник Педагогічного університету ім. Драгоманова Павло Подобєд, 21 рік. — Ми будемо протестувати. Створили ініціативну групу із студентів, яких не заселили. Підемо до ректора університету та міністра освіти.

Павло вчиться в Інституті політології і права педуніверситету. Жив у студентському гуртожитку на Оболоні. Цього року в деканаті повідомили, що місця для нього немає.

— На вулиці лишилися й мої друзі по кімнаті, — пояснює Павло. — Я приїхав із Херсона. Батьки — пенсіонери. Тато працював викладачем в Інституті бізнесу і права, а мама в статистиці. Вони не можуть платити мені за київську квартиру 600–700 доларів на місяць. Те саме в мого товариша по кімнаті Сашка Стадника із Волині. Його батьки — освітяни, отримують по 600–700 гривень зарплати. У Євгена Заїки із Черкащини батьки викладають у сільській школі в селі Степанка. А в Сашка Мельника із Богуслава немає батька. Його виховує мама.

За навчання в університеті Павло платить 4700 грн на рік. За гуртожиток брали — 740.

— Я підробляю адміністратором інтернет-ресурсу. Там і живу, сплю на стільцях. Заробіток відсилаю батькам у Херсон. Вони взяли в кредит для мене квартиру, — зітхає Павло. — За київське житло не можу платити навіть 200–300 доларів. Мені не буде що їсти, — опускає очі.

Із нашого потоку майже 60 студентів лишилися без житла

Павло каже, що студентам останніх курсів у деканаті пояснили, що місць у гуртожитку цього року немає.

— Із нашого потоку майже 60 студентів лишилися без житла, — підраховує Подобєд. — Усі іногородні.

Заступник декана Інституту політології і права Ганна Карнаух пояснила "ГПУ", що в складі педагогічного університету сьогодні працює 18 інститутів.

— Ми можемо поселити в гуртожитки лише 65 відсотків студентів, — пояснила Карнаух. — Перевагу віддаємо студентам перших курсів. У них заняття розпочинаються о 8.00. Старші курси навчаються в другу зміну. Студенти четвертого курсу мають право на індивідуальні графіки навчання. Вони можуть підробляти.

У першу чергу в гуртожиток поселяють студентів-пільговиків: інвалідів, дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, каже Карнаух.

Зараз ви читаєте новину «Павло Подобєд живе в офісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути