четвер, 08 листопада 2007 07:03

Пастор розбещував 7-річну дівчинку

"Ну як таке можна терпіти, — скаржиться на 37-річного сусіда Сергія Геньгу Олена Степанівна, 36 років, із Хотинського району Буковини. — Розбещував мою доньку, погрожував убити її. А тепер спокійно ходить селом, сміється в очі й проповідує".

Весною цього року Сергій Геньга вийшов із в"язниці. Відсидів кілька місяців за розбещення 7-річної Оксани й звільнився за амністією.

Геньга — проповідник релігійної течії свідків Єгова. Наприкінці 1980-х із релігійних причин відмовився служити в армії, за що відсидів три роки. Живе в селі із дружиною, сином та донькою. Родиною їздять Україною та проповідують.

У селі знають набожність Сергія, однак водночас говорять про його потяг до дівчаток. Згадують, як 15 років тому його ледь не вбив односелець за те, що чіплявся до його доньки.

— У Сергієві було щось відштовхуюче, — розповідає Олена Степанівна. — Наче якісь схиби на сексуальному ґрунті. Раз стоїмо на вулиці з сусідами, обговорюємо господарство. Він підходить, починає розказувати про якісь штучні забавки, які бачив у секс-шопах Києва та Чернівців.

Олена Степанівна живе із донькою Оксаною. Чоловік Іван — за кордоном на заробітках.

Сергія засудили до 2,5 року в"язниці, однак незабаром випустили за амністією

— Якось торік Оксанка повернулася від сусідів заплакана, — жінка від хвилювання теребить край скатертини. — Нічого не сказала, одразу лягла спати. Я випадково довідалася про те, що витворяв Сергій. Він залякав доньку, пригрозив убити. Оксана проговорилася подрузі, та передала мамі, а вона — мені. "Знаєш, що твоя Оксанка розповіла моїй Марійці? — запитує мене. — Що сусід Сергій показує їй якісь дурні журнали, знімає штани й змушує чухати свого органа".

Спочатку Олена Степанівна думала, що діти говорять про місцевого підлітка Сергія, якому 11 років.

— Коли зрозуміла, хотіла Геньгу роздерти, — не стримується жінка. — Та його не було вдома. Як повернувся, підбігла й щосили огріла полінякою.

Жінка написала скаргу до міліції. Кримінальну справу не порушили, бо чоловік не зізнавався, а доказів не було.

— Мені поміг начальник карного розшуку, — веде далі Олена Степанівна. — Сказав, щоб я сама його розговорила. Нас із Сергієм залишили наодинці в кабінеті, який прослуховували. Я попросила його розповісти все, щоб знати, як лікувати Оксану. Взамін обіцяла забрати скаргу. Він зізнався, а коли зайшли міліціонери — написав каяття.

Після порушення справи скаржитися на Геньгу прийшли ще кілька молодих жінок. Згадали, що коли були підлітками, потрапляли в ситуації схожі на ту, що розповіла Оксана.

29 січня Сергія Геньгу засудили до 2,5 року в"язниці, змусили виплатити 3 тис. грн компенсації. Однак незабаром випустили за амністією.

Оксана стала нервовою, часто прокидається вночі. Мати водить дівчинку до лікарів.

— Мій чоловік не знає, що сталося, — каже Олена Степанівна. — Як довідається, буде біда. Навіть боюсь уявити, що зробить із сусідом.

Хата Геньгів зачинена. Вони поїхали проповідувати.

Зараз ви читаєте новину «Пастор розбещував 7-річну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути