середа, 17 жовтня 2012 00:45

Наталії Мличко вкололи надмірну дозу ліків

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Наталія Мличко показує дві свої фотографії, вгорі — до лікування, внизу — після анестезії, коли  її губи спухли. Жінка збирається позиватися на приватну клініку
Наталія Мличко показує дві свої фотографії, вгорі — до лікування, внизу — після анестезії, коли її губи спухли. Жінка збирається позиватися на приватну клініку

25-річна Наталія Мличко з Хмельницького звернулася до стоматологічної клініки, щоб зняли зубний наліт. Їй пошкодили передні зуби, порізали ясна і взяли за послуги 200 грн. Наступного дня та сама лікарка ввела велику дозу анестезії. Через це зі стоматологічного крісла пацієнтку забрали до лікарні. Мличко вимагає з клініки 9 тис. грн відшкодування.

— Перед весіллям сестри вирішила зняти зубний наліт. Роблю це не вперше, досі все було гаразд, — розказує. — Подруга порадила цю нову клініку.

За словами Наталії, їй почали свердлити здорові зуби і порізали ясна. Лікар сказала прийти наступного дня.

— Я прийшла на 13.00, — продовжує. — Ясна кровоточили. Попередила лікаря, що в мене алергія на пеніцилінову групу. Олена Андрєєва кілька разів колола мені анестезію. Губа почала пухнути. За кілька годин діставала носа. Власниця клініки "Стоматологія плюс" Оксана Бенькалович просила, щоб я нікуди не зверталася. Пропонувала, щоб я вибрала будь-яку іншу клініку, обіцяла все оплатити. А головний лікар Микола Романів спитав, чи не була Андрєєва напідпитку.

До лікарні Наталію Мличко відвезли о 21.30. Медики встановили медикаментозну алергію. Але наступного дня з'ясували, що алергічної реакції не було, а пацієнтці ввели забагато анестезії.

— В інструкції до препарату вказано, що може бути побічна дія у вигляді набряків у місці ін'єкцій, — пояснює головний алерголог Хмельницької області Павло Чорнобривий. — Така реакція залежить від дози. Ми перевірили, в пацієнтки на цей препарат алергії нема. Тобто йдеться про велику дозу.

Це підтверджує і лікар-стоматолог. Але запевняє: пацієнтка сама винна.

— Я справді вколола півтори дози анестетику, — розказує Олена Андрєєва. — Однієї було мало.

— Мене коли привезли в лікарню, то казали, що могли й не довезти. А лікарка наступного дня відключила телефон і поїхала на море відпочивати, — говорить Мличко.

Відновлення передніх зубів у іншому закладі обійшлося Наталії у понад 9 тис грн.

— Я принесла всі чеки, моральної шкоди не вимагала. Хотіла, щоб вони оплатили. А головний лікар і власниця клініки відповіли, що це завелика сума. Андрєєва ж заявила: "Піди в церкву, постав свічку. Ти не отримаєш ні копійки. Я краще ці гроші на адвокатів потрачу".

Наталія Мличко подаватиме до суду.

Ініціювати перевірку приватної клініки можна лише з дозволу Міністерства охорони здоров'я, яке видає ліцензії.

Зараз ви читаєте новину «Наталії Мличко вкололи надмірну дозу ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути