середа, 19 червня 2019 00:40

На берег річки викинули тонну гнилого м'яса

Біля однієї з приток річки Сіверський Донець на Харківщині викинули понад тонну гнилого курячого м'яса.

— Понад сотню мішків із м'ясом знайшли жителі села Хотімля Вовчанського району. Їх скинули на березі річки Хотімелька, однієї із приток Сіверського Донця, — каже голова асоціації риболовів 59-річний Олександр Чистяков. — Частина мішків потрапила у воду. Вони пливуть вниз за течією. Від спеки м'ясо швидко розкладається. Досі невідомо, чому його викинули. Може бути інфіковане сальмонельозом або курячим грипом.

Місцеві жителі звернулися до поліції. Правоохоронці зафіксували порушення, відібрали зразки для аналізу й почали слідство.

— Це може спровокувати масштабну катастрофу, — говорить президент Фонду дикої природи 50-річний Валерій Ловчиновський. — Мішки пливуть у напрямку Кулаківської затоки Печенізького водосховища. Із нього воду подають на очисні споруди, а потім у міста й села Харківської області. Такий об'єм води як у водосховищі повністю змінюється за 20 років. Тому потрібно негайно розпочати заходи з очищення. Перш за все — виловити мішки й не допустити залягання їх на дно водойми. Інакше почнуться процеси, що вплинуть на флору і фауну водосховища. Вода стане непридатна для використання.

Зараз ви читаєте новину «На берег річки викинули тонну гнилого м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути