Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2007 15:42

Колишня доярка Валентина Батюшинська почала жебракувати

На центральному базарі Черкас минулого тижня міліція затримала 15-річну циганку Настю. Дівчина жебракувала разом із 10-місячним хлопчиком Валерієм на руках. Виявилося, що немовля належить 38-річній Валентині Батюшинській із села Вергуни під Черкасами.

— Два роки тому Валентина зв"язалася з циганами, які поселилася у нашому селі, — розповідає про жінку 56-річний сільський голова Вергунів Микола Діхтяр. — Потрапила під їхній вплив і почала жебракувати. Із собою брала доньку Юлю. 60-річна мати Валентини Любов Усова сварила її, тому забрала онучку до себе.

Валентина працювала дояркою. У кінці 90-х вийшла заміж за Анатолія Батюшинського. Дев"ять років тому народила дівчинку Юлію. Згодом розійшлася з чоловіком. Тепер Анатолій має іншу сім"ю.

Познайомившись із циганами, Валентина звільнилася з роботи, колгоспну хату повернула й на п"ять місяців зникла з села. Згодом до сільради приїжджала таксистка, яка везла Валентину в райцентр Чигирин, cкаржилася, що та вкрала в неї гаманець.

З циганом усе пішло шкереберть

Торік весною Валентина повернулася в село. Знову жебракувала. У травні народила хлопчика Валерія. Кажуть, від місцевого цигана, якого посадили у в"язницю.

— Вона провідувала того чоловіка у тюрмі під Черкасами, — говорить сусідка Людмила. — Ми просили: Валю, схаменися! У неї ж було де жити, робота через дорогу. А з тим циганом усе пішло шкереберть. Возила до в"язниці сумки, просила милостиню.

Працівники міліції кілька разів затримували жінку, пояснювали, що так жити не можна. Хлопчика щоразу відвозили до дитлікарні. Останній раз це було в грудні 2006 року. Валентину позбавили батьківських прав на доньку.

Після чергового затримання Батюшинська віддала хлопчика сільській циганці Насті, яка, закінчивши 9 класів, жебракувала. Немовля допомагало їй випрошувати більше грошей. Дівчина ділилася заробітком із Валентиною.

— У день затримання вона нажебракувала 30 гривень, — каже помічник прокурора Придніпровського району Черкас Тетяна Бирковська. — Зібрала їх за кілька годин.

Правоохоронці повернули неповнолітню Настю батькам, немовля передали до притулку, а Валентину Батюшинську затримали. За втягування неповнолітніх у злочинну діяльність проти неї порушили кримінальну справу.

Валентина в усьому звинувачує свою матір. Говорить, що через неї розлучилася з чоловіком й почала жебракувати. Аліменти на доньку Анатолій Батюшинський платить тещі.

Зараз ви читаєте новину «Колишня доярка Валентина Батюшинська почала жебракувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути