субота, 24 листопада 2007 07:06

Івана Доманського підрізали на дискотеці

Автор: фото з сімейного архіву Доманських
  Зліва направо: Дмитро Бей, Володимир Галабурда та Іван Доманський танцюють на дискотеці ”Мандарин” у селищі Щирець Пустомитівського району Львівської області на Різдвяні свята 2006 року
Зліва направо: Дмитро Бей, Володимир Галабурда та Іван Доманський танцюють на дискотеці ”Мандарин” у селищі Щирець Пустомитівського району Львівської області на Різдвяні свята 2006 року

24 жовтня у селищі Щирець Пустомитівського району Львівської області поховали 20-річного Івана Доманського.

Іван закінчив технікум залізничного транспорту, працював на державному підприємстві "Схід" у Львові. Цього року вступив на заочне відділення Харківської державної академії.

— 25 жовтня Іван мав їхати на першу сесію, — розповідає однокласник Доманського Дмитро Бей, 21 рік. — Після іспитів його мали забрати до армії. Він готувався до проводів.

У неділю, 21 жовтня, Іван із друзями пішов на танці до клубу "Мандарин". Дискотеку крутять у центрі селища в приміщенні колишнього кінотеатру імені Тараса Шевченка. По периметру залу розставлені крісла, в центрі — танцювальний майданчик.

— У Щирець до бабусі зі Львова приїжджає 19-річна дівчина Наташа, — продовжує Дмитро. — Вона думає, що королева. Майже кожен хлопець через неї мав проблеми.

Кажуть, Іван випадково штовхнув Наталю. Вона поскаржилася 25-річному Павлові Сольському. Той раніше працював у "Мандарині" охоронцем. Нині безробітний. Живе у Львові, має дружину і двоє дітей. Того вечора приїхав провідати колишніх колег.

— Іван із Павлом сварилися ще у клубі. Це бачили люди, але зараз чомусь бояться говорити, — каже 20-річний Андрій Коцан, однокласник Доманського. — Я прибіг, коли вони були вже на вулиці. Павло розбив пляшку Іванові об голову.

У Доманського на скронях виступила кров. Павло розбив ще одну об Іванове плече, а у стегно лівої ноги встромив кухонного ножа. Той закричав: "Хлопці, в мене кров!" — і знепритомнів.

Вона думає, що королева. Майже кожен хлопець через неї мав проблеми

— Ваня лежав, а під ним розлилася калюжа крові. Вона два дні стояла, поки дощ не змив, — пригадує Коцан. — Ми кричали, шукали машину. Та водії довго не хотіли везти Івана до лікарні. Боялися, що вимаже кров"ю салон.

У Щирецькій лікарні медики вже не чули пульсу в Доманського. Він помер від втрати крові. У нього розірвалася артерія. До лікарні прибігли батьки та друзі Івана. До клубу приїхали працівники Пустомитівського райвідділу міліції. Павла зарештували.

— Наташа кричала, що ми її друга здали, — каже Андрій Коцан. — Всім розповідає, що Іван її бив. Але коли дійшло діло до експертизи, де ті побої? Їх не було.

На похорон дівчина не прийшла.

— Жінка для українського народу завжди була символом примирення, а тут спровокувала різанину, — сказав священик Богдан Когут.

Після похорону в "Мандарині" продовжували крутити дискотеку. Це обурювало місцевих жителів. Нині клуб закрили.

— Не знаю, чи покарають убивцю, — говорить Марія Доманська, мати Івана. — Чула, він уже на волі. Його в барі бачили.

Марія працює в місцевому кафе "Більярд", її чоловік Володимир — водій КамАЗа на заводі залізобетонних виробів. У родині залишилася 18-річна донька Христина. Вона навчається на перукаря у Львові.

Вбивство розслідує слідчий Пустомитівського райвідділу міліції Любов Щерба. Вона каже, що Павло Сольський перебуває у Львівському слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Івана Доманського підрізали на дискотеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути