Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 07:07

Хлопця убило струмом на занедбаному току

13-річний Михайло Земляк загинув від ураження електричним струмом на старій підстанції на околиці села Дзвинячка Борщівського району Тернопільської області.

— У суботу зранку люди пасли корови за селом. Міша разом із другом, 11-річним Петром Крижевським, теж були на пасовищі, — розповідає сільський голова Марія Семенюк, 48 років. — Чого хлопці пішли до того току, ніхто не знає. Напевно, з цікавості, бо нащо їм той дріт? Люди о десятій ішли до церкви, а коли поверталися, вже читали оголошення про трагедію. Міша переписувався зі своєю однокласницею Танею. Коли він уже був мертвим, на телефон якраз прийшла від неї есемеска.

Старий тік добре огороджений, має ворота й колодку. Але збоку селяни уже давно прорили нішу, щоб виносити крадене зерно. Хлопці пролізли під металевою огорожею. Михайло йшов першим, а Петро зачепився капцем у таємному ході. Доки витягав, побачив, як товариша почало трусити від удару струмом — він встиг уже залізти на підстанцію.

— Петрик, коли то побачив, одразу побіг кликати на допомогу, — продовжує Марія Семенюк. — Він живе по сусідству із Земляками, недалеко від току. За десять хвилин до трансформаторної будки прибіг дядько Михайлика Дмитро Стадничук, зняв його з дротів. Викликав "швидку", думав, що ще можна врятувати. Але вже було пізно. Від удару в хлопця розсікло голову, жили вилізли наверх.

"Швидка" доправила мертвого підлітка в найближчу лікарню в Мельниці-Подільській. Почали викликали експерта з районної лікарні в Борщові. Той саме був на відпочинку, тож експертизу провели аж по обіді наступного дня. До рідної хати тіло хлопчини занесли тільки на 15 хв. — уже почало розкладатися.

— Труну навіть у церкві не закривали, — продовжує сільський голова. — Рідні не могли надивитися на сина. Мама сильно плакала й кричала. Казала, він був дуже роботящим і багато її жалів, помагав. Тато постійно їздить на заробітки до Києва. Страшний був похорон. Людей чотириста прийшло.

Батьки Михайла безробітні. У них залишився ще один син Іван. Тиждень тому він закінчив школу.

Зараз ви читаєте новину «Хлопця убило струмом на занедбаному току». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути